Több mint három órás lakossági fórum volt BAUHAUS ügyben

Több mint három órás lakossági fórum volt BAUHAUS ügyben

A beruházó és a lakosok is a polgármester korábbi állításait cáfolták. Lapított a hivatal, az álláspontok nem közeledtek.

Bár az álláspontok nem közeledtek, egy dologban a beruházó és a lakosok véleménye is azonos volt:

A BAUHAUS beruházás megvalósulásához, Budaörs Város képviselő-testületének döntésére van szükség. (Minden korábbi propaganda, híresztelés ellenére.)

A beruházó prezentációja és a lakosok videója is ezzel kezdődött. Feltehetőleg már mindkét fél úgy érezte, hogy a választott képviselők és a polgármester, akik ebben a kérdésben döntéshozók,

úgy nyilatkoznak mint akiknek ehhez az egészhez semmi közük.

Több tv interjúban és cikkben is úgy nyilatkozott a városvezetés, hogy nekik semmi beleszólásuk, jogkörük nincs a beruházással kapcsolatban. Többször elhangzott, hogy az önkormányzat nem hatóság és különben is magánterületről van szó.

Ezt most a beruházó és a lakosok is cáfolták. A beruházás csak az önkormányzati telek becserélésével és a helyi építési szabályzat módosításával jöhet létre.

Wittinghoff már előre menekült és a városi televízióban a lakossági fórum előtt nem sokkal ezt be is vallotta.

Lapított a hivatal

Hiába kérte a lakosság, hogy az önkormányzat (a választott tisztségviselők) szervezzen lakossági fórumot, ezt a „kellemetlen” feladatot a beruházóra bízta a városvezetés.

A Friedmann Házba szervezett fórumon viszont ott volt a fél hivatal és a képviselők többsége, de csak csöndben lapítottak.

Persze Wittinghoff nem bírta sokáig, hogy ne szólaljon fel.

Elmondta a szokásos „kormány miatt van minden rossz” beszédét és saját felelősségét hárította.

Becz György a terület képviselője meg is tapsolta.

Bár korábban ígéret volt arra, hogy majd az önkormányzat is szervez lakossági fórumot, most, hogy az álláspontok nem közeledtek (ami várható volt) kíváncsian várjuk a következő lépést. Wittinghoff kijelentette:

„Az önkormányzat nincs lépéskényszerben.”

Bár ez eddig nem így tűnt, de meglátjuk!

Cenzúra Wittinghoff hivatalos oldalán

Lakhelyünk Nyugalmáért és a Fákért Közösség oldalán jelent meg, hogy a polgármester oldalára a BAUHAUS kapcsán írt hozzászólások törlésre kerülnek.

Tisztelt Polgármester Úr! Többen jelezték nekünk, hogy kulturált ellenvéleményt fogalmaztak meg a közszereplő oldalán, és ezek után, Ön törölte a megjegyzéseket, és letiltotta a jövőbeni hozzászólás lehetőségét. Hogy szeretne párbeszédet folytatni a lakossággal, ha a véleményekre nem kíváncsi?

A lakosok videója:

A fórumról készült videó: