Budaörsön állítanák fel a francia államtanács által lebontásra ítélt keresztet

Budaörsön állítanák fel a francia államtanács által lebontásra ítélt keresztetBudaörsön állítanák fel a francia államtanács által lebontásra ítélt keresztet

“BÜSZKÉN ÁLLÍTANÁNK FEL A KERESZTET BUDAÖRSÖN” – nyilatkozta CZUCZOR GERGELY a 777-nek. A budaörsi iskola igazgatója levélben fordult Ploërmel polgármesteréhez, hogy a francia államtanács által lebontásra ítélt keresztet elkérje.

Hogyan jött az ötlet,hogy elkérje a keresztet?

Kollégákkal történt beszélgetésből fakadt. Többünket is felháborított, hogy Szent II. János Pál pápa ünnepnapja után, október 25-én a francia államtanács egy ilyen kirekesztő és a vallásszabadságot semmibe vevő döntést hozott. A magunk módján mi is üzenni kívántunk a helyieknek, hogy mellettük állunk. A döntéshozóknak pedig, hogy készek vagyunk védelmünk alá venni hitünk jelképét. Magyarország ezer esztendeje a kereszténység védőbástyája és ez nem csak frázis számunkra, hanem küldetés is egyben. – nyilatkozta Czuczor Gergely a 777-nek.

A teljes cikk itt olvasható: 

“Büszkén állítanánk fel a keresztet Budaörsön” – Czuczor Gergely

A franciáknak nem kell a kereszt – Echo Tv

A külügyminiszter is reagált a hírre: 

A kormány állja a felmerülő költségeket és vállalja az adminisztrációs terheket annak érdekében, hogy II. János Pál pápa szobráról az eltávolításra ítélt keresztet Ploermel városából Magyarországra lehessen szállítani, amennyiben a franciaországi település vezetése hozzájárul ehhez – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A tárcavezető jelezte, hogy a párizsi nagykövetségen keresztül megkeresték a bretagne-i kisváros önkormányzatát, választ azonban egyelőre nem kaptak tőlük. Szijjártó Péter nem kívánta kommentálni a kereszt eltávolítását elrendelő államtanácsi döntést, de úgy fogalmazott, hogy Európa jövője szempontjából “elképesztően káros” minden olyan döntés, amely képmutató módon a toleranciára hivatkozva a kereszténység visszaszorítására irányul, és keresztény szimbólumok eltávolítását rendeli el.

(MTI)