Tábla káosz a felújítás alatt lévő Törökbálinti utcában

Tábla káosz a felújítás alatt lévő Törökbálinti utcában

Tábla káosz fogadja az autósokat a felújítás alatt lévő Törökbálinti utcában. Nehéz eldönteni, hogy most melyiket is kéne figyelembe venni.

Nemrég elkezdődött a Törökbálinti utca felújítása. A munka kezdeti stádiumában az utca egyirányú volt, ma már minden irányból behajtani tilos.

Többen jelezték, hogy a kihelyezett táblák nincsenek a helyzet magaslatán és ellentmondásosak. Ennek egyik oka, hogy gyakran feldőlnek vagy áthelyezésre kerülnek az ideiglenes táblák. A helyzet napról-napra (óráról-órára) változik. Ma délután már az egész utca le volt zárva.

Aki teheti kerülje el (az amúgy jelentős forgalmat lebonyolító) Törökbálinti utcát (a Deák Ferenc utca vagy a Kereskedők útja felé).

Remélhetőleg a munkák hamarosan befejeződnek!

Frissítés: Elkészült az utca burkolata!! (2017.11.26.)

Tábla káosz a felújítás alatt lévő Törökbálinti utcában

Tábla káosz a felújítás alatt lévő Törökbálinti utcában

Újabb közel 66 millió forint pályázati támogatást nyert Budaörs

Az önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium belterületi utak építésének, felújításának támogatására kiírt pályázatán nyerte el az összeget, amiből a Törökbálinti utca is új burkolatot kap.

A Törökbálinti utcában a csapadékvíz elvezető árok rekonstrukciója is megtörténik.

Az érintett útszakaszokon forgalombiztonsági elemeket, így jelzőtáblákat, sárga hátterű gyalogátkelő táblákat is kihelyeznek, valamint a gyalogos átkelőhelyeknél kiegészítő felfestéseket, burkolati prizmákat és úgynevezett taktilis rázókő sort is alkalmaznak. Emellett a felújított útszakaszok környezetét is rendezik a beruházás részeként, így mintegy 300 négyzetméternyi területet fognak füvesíteni és tíz fát is ültetnek.

A projekt javítja a munkába járás körülményeit, elősegíti a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését, közvetve pedig javítja a környező gazdálkodó szervezetek működési feltételeit.