Ki nyerte el a Budaörsi Egészségügyi Központot?

Ki nyerte el a Budaörsi Egészségügyi Központot?Ki nyerte el a Budaörsi Egészségügyi Központot?

Vajon melyik cég nyerte el a Budaörsi Egészségügyi Központ feladatellátási szerződését? Egy új pályázó vagy a (közbeszerzés nélkül) átmeneti feladatellátásra kijelölt cég?

  1. JUMP Consulting Kft.

  2. JUMP Consulting Kft.

  3. JUMP Consulting Kft.

A megfejtés: JUMP Consulting Kft.

Vajon mennyire volt esélye bármelyik pályázónak az átmeneti szolgáltatást végző céggel szemben (amelyiket közbeszerzés nélkül jelölték ki)? Mi a biztosíték arra, hogy az új szolgáltatóval nem lesznek később gondok, úgy mint az előzővel?

A Fidesz-KDNP hiába javasolta, hogy Budaörs Város Önkormányzata saját fenntartásában lássa el és működtesse az egészségügyi központot. A módosító indítványt a BFE nem támogatta. Inkább ismét egy cég kezébe adták a budaörsi egészségügyi ellátást.

Előzmény

2001. április 17-én Budaörs Város Önkormányzata és az EUROP-MED Kft. feladat-átadási szerződést kötött a budaörsi egészségügyi központra vonatkozóan. Az EUROP-MED Kft. ügyvezetői feladatait a szerződés megkötésekor négy ügyvezető, majd később csak kettő, dr. Gamal Eldin Mohamed és a Dr. Kovács Attila egymás mellett, önállóan látták el.

Baljós árnyak

Miért nem nyílik meg a fizikoterápiás központ Budaörsön? – tették fel a kérdést a budaörsi lakosok. De hiába, a válasz helyett a két ügyvezető egymásnak ugrott.

Belviszályok, puccs-kísérlet az EUROP-MED Kft-nél? Az EUROP-MED Kft-t érintő „belviszályok”? A betegellátás átvétele érdekében egy jogtalan „puccs-kísérletet”? Nem nyithat meg a fizikoterápia? 350 milliós károkozás az „Europ-Med” Kft. sérelmére? Nyugtalanító, komoly, egymást vádló és cáfoló sajtóközlemények jelentek meg az egészségügyi központ kapcsán.

Az önkormányzat közbelép

A két ügyvezető között komoly ellentét alakult ki, amiről több levélben is tájékoztatták az önkormányzatot. Dr. Gamal Eldin Mohamed levelében a helyzetre való tekintettel a szolgáltatási szerződés felmondását javasolta. Dr. Kovács Attila nem látta ilyen borúsan a helyzetet és ő a szolgáltatás folytatására tett javaslatot.

Az önkormányzat felmondta a szerződését az EUROP-MED Kft.-vel és átmeneti szolgáltatónak (közbeszerzés nélkül) a JUMP CONSULTING Kft.-t jelölte ki.

Dr. Kovács Attila egy levélben arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy a betegellátást Wittinghoff Tamás volt élettársának fia veszi majd át, a hivatal segítségével véleménye szerint. Később erről már a Budaörsi napló is nyíltan írt.

A Fidesz-KDNP frakció módosító indítványa

A budaörsi Fidesz-KDNP frakció módosítóindítványt nyújtott be, az egészségügyi központ működtetésére, melyben azt javasoltuk, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, Budaörs Város Önkormányzata saját fenntartásában lássa el és működtesse az egészségügyi központot.

Wittinghoff Tamás az indítványt hibásnak, érvénytelennek tartotta, majd mégis szavaztatott róla. Természetesen nem fogadták el…

Az új végleges szolgáltatóra közbeszerzést írtak ki, melynek eredménye most született meg…

Mi lesz most?

Őszintén remélem, hogy a nyertes céggel nem lesznek olyan gondok mint a korábbival! De erre olyan biztosítékot nem látok, mint amit az önkormányzati kézben tartott – átlátható – feladatellátás nyújthatna!

Egy biztos: a budaörsi egészségügyi központ dolgozói mindent megtettek és megtesznek továbbra is a betegeikért.