Beszámolók a közzé nem tett budaörsi közvélemény kutatásról

Beszámolók a közzé nem tett budaörsi közvélemény kutatásról

Budaörs Város Önkormányzata 2017-ben is közpénzből végeztetett közvélemény kutatást, aminek eredményét még csak nem is publikálták, de már több beszámoló is készült belőle.

A válaszadók elégedettsége egyes helyben elérhető szolgáltatásokkal

Több mint hét cikket írt a Budaörsi Napló a Budaörsi közvélemény kutatásról, aminek adatait a város polgármestere is használta az októberi közmeghallgatást megelőző prezentációjában. Annak ellenére, hogy a közpénzből készült közvélemény kutatás eredményeit sehol nem publikálták! (Mostanáig)

Korábbi években is végeztek közvéleménykutatást, legutóbb 1,6 millió forintért. Bár akkor a közvéleménykutatás eredményét legalább megkaptuk, csak a feltett kérdéseket nem, ugyanis a hivatalos válasz szerint: “A kérdések összeállítása a kutatást végző cég szakmai feladata volt”. Magyarul azt is írhatták volna, hogy semmi közünk hozzá…

Ki tudja mit kérdezhettek még és azok alapján milyen jelentéseket kapott Wittinghoff?!

Mennyire elégedett Ön … ?

Mennyire elégedett Ön … ?

Megkeresésemre gyorsan feltették

Levélben fordultam Budaörs Város jegyzőjéhez, melyben arról kértem tájékoztatást, hogy hol került publikálásra a közvélemény kutatás eredménye. Kértem, hogy amennyiben a közvéleménykutatás nem került publikálásra, haladéktalanul küldjék el nekem.

Tisztelt Jegyző Úr!

A budaörsi közvélemény-kutatás eredményeit nem találom a város hivatalos weboldalán.

Miközben a Budaörsi Napló már több cikket is írt a közvélemény kutatás eredményeiről, a teljes anyag a cikk mellett nem érhető el.
Kérem tájékoztatni szíveskedjen, hogy Budaörs Város Önkormányzata publikusan hol tette közzé a közvélemény-kutatás eredményét!
Amennyiben nem került publikálásra, kérem számomra haladéktalanul elküldeni szíveskedjen!
Köszönettel:
Löfler Dávid

A pénteken elküldött levelem hatására, hétfőn megjelent a város oldalán egy cikk a Budaörsi közvélemény kutatásról, kiemelve a számukra kedvező eredményeket és a Budaörsi Napló korábbi beszámolóit. A cikk végére felkerült a közvélemény kutatás eredménye is, de a levelemre nem jött válasz. Miután feltették a kért anyagot másnap (kedden) megérkezett a válasz is:

Tisztelt Képviselő Úr!
Tájékoztatom, hogy a „Budaörs Város vezetésének és az Önkormányzat tevékenységének lakossági megítélése 2017” c. kutatás anyaga elérhető Budaörs Város honlapján a „Helyi hírek” között az alábbi linken:
http://www.budaors.hu/?module=news&action=show&nid=187754#MIDDLE
Budaörs, 2018. január 9.

Persze nem azt írták, hogy valóban nem publikáltuk sehol, de most utólag feltettük és elküldjük a linkjét… Pozitívum, hogy legalább végre felkerült. Csak több mint nyolc cikket publikáltak úgy, hogy hivatalosan nem lett közzétéve…

A felmérés eredménye

Kapcsolódó bejegyzések:

Elégedettek az állami fenntartásba vett iskolákkal a Budaörsiek