Épül, szépül Budaörs, mintegy 1,3 milliárd forint támogatással

Épül, szépül BudaörsÉpül, szépül Budaörs

A budaörsi csatornahálózat kora, anyaga és műszaki állapota szükségessé teszi a beton- és azbesztcement anyagú vezetékek lehető legrövidebb időn belüli, ütemezett átépítését. 

Erre nyolc utca esetében lehetőséget biztosít az uniós finanszírozású BKISZ-projekt, melynek budaörsi projektelemei a főgyűjtő csatorna kiépítésével együtt mintegy 1,3 milliárd forint támogatással valósulnak meg.

A projekt részeként elsőként a Gesztenye, Halom, Széles utca, valamint a Szabadság út – Domb u.egyes szakaszainak szennyvízcsatorna-hálózata újult meg, melyet az első három utca esetében önkormányzati forrásából megvalósuló út, és csapadékvíz csatorna építés is követ.

Épül, szépül Budaörs

Épül, szépül Budaörs

A következő ütemben a Fodros, Kisfaludy, Thököly utca, valamint a Baross köz csatornahálózatának rekonstrukciója valósul meg. Szintén az első három utca esetében a szennyvízhálózat rekonstrukciót követően út, és csapadékcsatorna építésre is sor kerül.

Újabb közel 66 millió forint pályázati támogatást nyert Budaörs

Közel 66 millió forint pályázati támogatás elnyerésével újabb két utca, a Baross és a Törökbálinti utca egy-egy szakasza újul meg Budaörsön.
Az önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium belterületi utak építésének, felújításának támogatására kiírt pályázatán nyerte el az összeget.

Befejezéshez közeledik a budaörsi Széles utca rekonstrukciója.

Lőrincz Mihály, BVÖ műszaki ügyosztály vezetője elmondta, hogy a szennyvízcsatorna rekonstrukciója, csapadékvíz-hálózat kiépítése és útszerkezet teljes felújítása megtörtént.

A zöldfelületi helyreállításokra 2018 tavaszán kerül sor.

Kapcsolódó bejegyzések

Megújult négy budaörsi utca csatornahálózata a BKISZ projekt keretében

Újabb közel 66 millió forint pályázati támogatást nyert Budaörs

Mostantól a korszerű csepeli víztisztítóba kerül Budaörs szennyvize