Befejeződött a Baross és a Törökbálinti utca egy-egy szakaszának felújítása

Befejeződött a Baross és a Törökbálinti utca egy-egy szakaszának felújításaBefejeződött a Baross és a Törökbálinti utca egy-egy szakaszának felújítása

Újabb két útszakasz újult meg Budaörsön, amelyek kényelmesebbé teszik a városlakók életét: a Baross utca a Szivárvány és az Árok utca között, valamint a Törökbálinti utca a Forrás és a Stefánia utcák között kapott új burkolatot.

A beruházás részleteit Kálóczi Imre alpolgármester ismertette 2018. február 22-én, a Városházán tartott sajtótájékoztatón. 

A felújított utcák állapota már jó ideje indokolta a teljes körű beavatkozást: az évek alatt felgyűlt kátyúk javításai, a házi közműbekötések és a nyomvonalas közműfektetések alaposan meggyengítették a burkolat teherbírását. Ezek a felületek már nem voltak karbantarthatóak gazdaságosan. Ezért döntött az önkormányzat az átfogó felújítás mellett.

A legfontosabb cél az érintett utcák útburkolatának cseréjével a teherbírásuk és kapacitásuk növelése, valamint a biztonságosabb közlekedés biztosítása volt. A Törökbálinti utcában a csapadékvíz-elvezető árkot is felújították.

Befejeződött a Baross és a Törökbálinti utca egy-egy szakaszának felújítása

Befejeződött a Baross és a Törökbálinti utca egy-egy szakaszának felújítása

A munkálatok alatt a kivitelezők úgy ütemezték a munkákat, hogy folyamatosan biztosított legyen a közúti közlekedés.

Az útszakaszokhoz kapcsolódóan közlekedésbiztonsági elemeket is kiépítettek, így jelzőtáblák, sárga hátterű gyalogátkelő táblák, gyalogos átkelőhely kiegészítő felfestések, burkolati prizmák, rázókő sor teszik biztonságosabbá az itt élők és erre közlekedők életét. Emellett a zöldfelületet is sikerült fejleszteni: a projekt keretében tíz fát ültettek a kivitelezők és 300 négyzetméternyi területet füvesítettek. Ezzel a felújított útszakaszok környezetrendezése is megtörtént.

A megvalósult projekt jelentősen kényelmesebbé teszi a munkába járást, elősegíti a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését, közvetve még a gazdálkodó szervezetek működési feltételeit javítja.

A beruházáshoz elnyert 65 millió 920 ezer forintos támogatást a „Meglévő szilárd burkolatú önkormányzati belterületi utak felújítása Budaörs városában” címmel benyújtott pályázatával nyerte el a város a Nemzetgazdasági Minisztériumtól még 2017-ben. A pénz forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás volt, a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.