Várható időjárás 2018. február 28. és március 3. között

Várható időjárás 2018. február 28. és március 3. között

Folytatódik a téli idő eleinte erős éjszakai lehűléssel, pénteken többfelé havazással. Az időszak végén azonban enyhülés kezdődik.

Felhőzet, csapadék

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, de csütörtökön a nap nagy részében napsütésre számíthatunk. Szerdán csak helyenként lehet kisebb havazás, pénteken többfelé valószínű hó, délen délutántól ónos esőre is van esély. A péntekről szombatra virradó éjszakán is lehet ónos eső a havazás mellett. A jelenlegi előrejelzések szerint szombaton estétől várható újabb csapadék, főként északon és a hegyekben hó, másutt ónos eső, eső. A friss hóréteg vastagsága pénteken lepel-5 cm között valószínű.

Hőmérséklet

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak első felében -8 és -17 fok között alakul, de csütörtökön a havas, gyengén felhős, szélvédett tájakon -20 fok alatt is lehet. Az időszak végére -2, -7 fok közé mérséklődik a lehűlés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti -3 és -8 fokról az időszak végére 0 és +5 fok közé emelkedik.

Szél

Kezdetben néhol megerősödik az északnyugati szél (45 km/ó), majd időnként megélénkül a délkeleti szél. Hófúvás szerdán és pénteken fordulhat elő kis területen, várhatóan nem lesz számottevő.