Magyarország döntött

Magyarország döntöttMagyarország döntött

Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát a vasárnapi parlamenti választáson – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.


A kormányfő köszönetet mondott annak a sok tízezer embernek, akik részt vettek a választás lebonyolításában, elvégezték a munkájukat. Sikeres választást tudhatunk magunk mögött – húzta alá. Magyarországon egy aprólékos jogszabályrendszer határozza meg, hogyan kell lebonyolítani a választásokat, ehhez sok tízezer ember összehangolt munkájára van szükség – jegyezte meg.

„A FIDESZ-KDNP TÁMOGATOTTSÁGA EGYÉRTELMŰ.”

A sajtónak is köszönetet mondott Orbán Viktor. Úgy érzem, hogy a sajtó mindvégig aktív és alakító részese volt a választási kampánynak, és segített abban, hogy minden üzenet eljusson a választópolgárokhoz – tette hozzá.
Minden parlamenti választás ünnep – húzta alá. A kormányfű úgy látja, hogy a választás nemcsak a politikusoknak, hanem az embereknek is ünnep volt, ezért vettek rajta részt olyan sokan.

A gondolkodásunk lényegi része az emberek politikába való bevonása, ennek különböző formáit honosítottuk meg az elmúlt években – húzta alá. Példaként említette a nemzeti konzultációt. De konzultációk ide, konzultációk oda, különböző bevonási formák ide vagy oda, azért a legfontosabb mégis csak maga a döntés, a parlamenti választás – fogalmazott.

Magyarország döntött

Orbán Viktor kiemelte, a kampány erőteljes, intenzív volt, minden üzenetet sikerült eljuttatni a választópolgárokhoz. Magyarországon az internet-elérés lényegében 90 százalékos, a magyar nyilvánosság szerkezete rendkívül modern, és ez lehetővé tette, hogy minden üzenet eljusson a választópolgárokhoz – fejtette ki.

A választások végeredményével kapcsolatban Orbán Viktor hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP támogatottsága egyértelmű, erős felhatalmazást kaptak. Ha visszatekintek a mögöttünk hagyott 30 évre az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb felhatalmazást kaptuk meg – tette hozzá.

A miniszterelnök aláhúzta, a magyar emberek kijelölték a legfontosabb témákat, ezek a bevándorlás kérdése és a nemzeti szuverenitás voltak. Elmondta, a magyarok úgy döntöttek, hogy csak ők dönthetik el, hogy kikkel akarnak együtt élni, ebből a pozícióból a magyar kormány egy tapodtat sem adhat fel. Ez a döntés kötelez bennünket – szögezte le.

Orbán Viktor leszögezte, az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát. Mi egy olyan európai nemzet vagyunk, amely erős tagállamokból álló erős Európát akar –mutatott rá, hozzátéve, a magyar kormánynak a nemzetek Európája mellett kell kiállnia, nem az Európai Egyesült Államok mellett.

A miniszterelnök elmondta, kedden már volt elnökségi ülés, ahol megbízták a kormányalakítási tárgyalásokkal, amit a Keresztény Demokrata Néppárttal meg is kezd. Az eredményeket tekintve úgy látom, más koalíciós párt bevonása nem indokolt – közölte.

Orbán Viktor fontosnak tartja, hogy levonják az elmúlt négy év kormányzati tapasztalatait is. Egy új kormány jön majd létre, nem az előző ciklust kívánjuk meghosszabbítani, ebből fakadóan jelentős változások és módosítások várhatóak – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Forrás: fidesz.hu