Leggyakoribb szavaink 2018.

BÚÉK 2019

A Budaörsi Napló „Újévi körkérdésünk” címmel indított cikk sorozatot melyben a 2018-ban leggyakrabban használt szavainkra volt kíváncsi.

Részlet a Budaörsi Napló cikkéből, ami megtekinthető itt:

Löfler Dávid

Löfler Dávid

Löfler Dávid, önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP):

„Koncepció és jövőkép” – ezt mondtam leggyakrabban.

A kisvárosias Budaörs, Budapest nyugati kapujaként immár harmincezres nagyvárossá nőtte ki magát. Ez a fejlődés látható és megállíthatatlan volt már a kilencvenes években is.

Felmerül a kérdés: vajon megfelelően felkészült-e a városvezetés erre a fejlődésre? Megfelelő-e az úthálózat, az infrastruktúra? Van-e elég szervizút vagy legalább alkalmas terület azok kialakítására? A megnövekedett számú gépjárművek tárolására van-e elég parkolóhely? Van-e szándék elérhető, gyors és kényelmes tömegközlekedés fejlesztésére?

Már az elmúlt években is hatalmas területeket értékesített az önkormányzat, és ez a tendencia látszik a folytatásban is. Vajon a jövőben nem fognak-e hiányozni ezek a területek az infrastruktúra fejlesztéséhez, nem korlátoztuk, korlátozzuk-e ezzel a saját lehetőségeinket?

Van-e jövőképünk, koncepciónk arra, hogy városunk továbbra is élhető, szerethető és fenntartható legyen?

Hosszú távú koncepció kialakítása csak a lakosság bevonásával és csak megfelelő kommunikációval történhet, ennek ellenére az elmúlt időszakban több nagy projektterv váltott ki komoly lakossági felháborodást, amely megkérdőjelezi a lakossággal történő megfelelő kapcsolattartást.

Sok kérdésben – költségvetés elfogadásától az egyszeri közterületfoglalási engedélyig – tesszük fel a kérdést a képviselő-testületben többségben lévő Budaörs Fejlődéséért Egyesület képviselőinek, polgármesterének, hogy van-e koncepció, jövőkép, hiszen ha az nincs, akkor csak a szerencsén fog múlni, hogy jó döntéseket hozunk-e.

Forrás: Budaörsi Napló