Europia Uniós és állami forrás segítségével újulhatnak meg budaörsi utak és közművek

Europia Uniós és állami forrás segítségével újulhatnak meg budaörsi utak és közművekEuropia Uniós és állami forrás segítségével újulhatnak meg budaörsi utak és közművek

Jelenleg a Temesvári, a Hársfa és a Puskás Tivadar utcákban zajlik csatorna-, illetve útfelújítás Budaörsön, március második felében pedig a Fodros utcában is folytatódnak az útépítési munkálatok.

Az építési munkálatok lakossági tájékoztatói az alábbiakban olvashatók:

Temesvári utca

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs városa Európai Uniós forrást nyert a város területén több utcát is érintően a szennyvízcsatorna-hálózat felújítási programjára. A csatornaátépítést az indokolja, hogy a város szennyvizét ezentúl a korszerű csepeli szennyvíztisztító fogadja majd. Ennek érdekében a városi szennyvízcsatorna-hálózat egyes elavult szakaszait fel kell újítani.

Önkormányzatunk azokban az utcákban, ahol az elnyert pályázati forrásból megvalósul a csatornafelújítás, teljes pályaszerkezetű utat, és az út víztelenítésére zárt rendszerű csapadékcsatornát épít. A Temesvári utca út- és csapadékcsatorna építésének megvalósítására is rendelkezünk kiviteli tervekkel.

Jelenleg folyamatban vannak a Temesvári utcában lévő szennyvízcsatorna felújítási munkái, amelynek várható befejezési ideje: 2019. április 1.

A csatornafelújítást, valamint az arra vonatkozó közbeszerzési eljárását követően veszi kezdetét az út- és csapadékcsatorna-építés, várhatóan 2019. nyarán.

Hársfa és Puskás Tivadar utca

Budaörs Város Önkormányzatának beruházásában a Hársfa utca Stefánia utca felőli szakaszán, és a Puskás Tivadar utcában útfelújítás vette kezdetét.

Az útfelújításokra az önkormányzat pályázaton nyert támogatást, mely alapján a költségek 85%-át a Magyar Állam, 15%-át Budaörs Város Önkormányzata finanszírozza. A munkálatok során az útburkolat felmarása, és újraaszfaltozása, az útalap szükség szerinti megerősítése, a burkolati jelek újrafestése, az útszegélyek cseréje, a Hársfa utcában a járdaburkolat, a Puskás Tivadar utcában pedig a parkolók burkolatának felújítása valósul meg.

A felújítás nem érinti a gépkocsibejárókat, mivel ezeken nem tett lehetővé rekonstrukciós munkákat a pályázati kiírás. A Puskás Tivadar utcában is változatlanul marad a járda.

A kivitelezések várható megkezdése:           2019. március

A kivitelezések befejezése legkésőbb:               2019. április

Fodros utca

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs Város Önkormányzatának megbízásából a folyamatban lévő szennyvízcsatorna-rekonstrukciós munkálatokat követően a Fodros utcában csapadékcsatorna, majd útépítési munkálatok következnek.

Budaörs városa Európai Uniós forrást nyert a város területén több utcát is érintően a szennyvízcsatorna-hálózat felújítási programjára. A csatornaátépítést az indokolja, hogy a város szennyvizét ezentúl a korszerű csepeli szennyvíztisztító fogadja majd. Ennek érdekében a városi szennyvízcsatorna-hálózat egyes elavult szakaszait fel kell újítani.

Önkormányzatunk azokban az utcákban, ahol az elnyert pályázati forrásból megvalósul a csatornafelújítás, teljes pályaszerkezetű utat, és az út víztelenítésére zárt rendszerű csapadékcsatornát épít. A Fodros utca út- és csapadékcsatorna-építésének megvalósítására rendelkezünk vállalkozói szerződéssel, így annak kivitelezése már biztosított.

Tekintettel arra, hogy az európai uniós támogatású projektek közbeszerzési eljárása hosszabb átfutású, ezért a szennyvízcsatorna-felújítás megvalósítását korábban nem volt lehetőségünk elindítani. A csapadékcsatorna és útépítési beruházás 2019. márciusában veszi kezdetét, és a tavasz folyamán az utca teljes rekonstrukciója megvalósul.

A kivitelezéssel járó esetleges kellemetlenségek kapcsán türelmüket és megértésüket kérjük, és előre is köszönjük!

Forrás: budaors.hu