Kezdődik a buszvégállomás átépítése Budaörsön

Kezdődik a buszvégállomás átépítése BudaörsönKezdődik a buszvégállomás átépítése Budaörsön

Megkezdődik a Szivárvány utcai autóbusz-végállomás átépítése április 23-án.

Az önkormányzati finanszírozásban megvalósuló, igényes és modern kialakítású, immár biztonságosan használható, fedett utasváró épülettel – benne vizesblokkal, üzletekkel – bővített buszvégállomás várhatóan novemberre készül el. A beruházásról 2019. április 26-án lakossági konzultációt tart a polgármesteri hivatal.

Kezdődik a buszvégállomás átépítése Budaörsön

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

SZIVÁRVÁNY UTCAI AUTÓBUSZ-VÉGÁLLOMÁS ÁTÉPÍTÉSE

Tisztelt Budaörsiek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megkezdődnek a Szivárvány utcai autóbusz-végállomás átépítésének munkálatai.

Főbb adatok:                    

A kivitelezés tervezett kezdése: 2019. április 23.
Befejezés tervezett ideje:2019. november 23.
Építtető:Budaörs Város Önkormányzat, 2040 Budaörs, Szabadság u. 134.
Kapcsolattartó:Csernusné Gáspár Csilla beruházó mérnök, 06/23/880-421
Kivitelező:VIANOVA 87 Zrt. – Várépker Kft.
Műszaki ellenőr:MOLIOR Mérnökiroda Kft.

A rekonstrukció célja:

  1. A gyalogos- és az autóbuszközlekedés, valamint személygépkocsi-parkoló forgalmának szétválasztása, kereszteződés-mentes kialakítása, a jelenlegi – különösen a gyalogosokra nézve veszélyes – közlekedési rendszer biztonságossá tétele.
  2. A főbb járatok utasváró helyeinek időjárási viszonyoktól védett kialakítása egy új végállomás-épület építésével, amely a fedett utasforgalmi területen kívül két üzletet és nyilvános WC-mosdó blokkot is magában foglal. Az épület tervezett helye a forduló déli, Auchan áruház felőli oldala.
  3. Az útpálya felújítása, szélesítése, a tárolókapacitás növelése, az autóbusz-várakozás zökkenőmentes megoldása, a forgalmi rend egyszerűsítése.
  4. A buszvégállomás és környezetének épített, burkolt valamint zöldfelületi fejlesztése, megújítása.

A terveket az Intramuros Építész Kft. (2040 Budaörs, Szép utca 30.) készítette, amelyek megtekinthetők ügyfélfogadási időben a polgármesteri hivatal 227. sz. irodája előtti folyosón kiállítva.

Tervezett ütemezés:

  1. Első ütemben – a nyári iskolai szünet megkezdéséig – a végállomás forgalmi rendje nem változik. Az Auchan felőli parkoló használata ideiglenesen, az építkezés idejére megszűnik, ott a főépület építése április 23-án megkezdődik.
  2. A nyári iskolai szünet idején a megállók átkerülnek a Szivárvány utcába, a Szivárvány utca Baross utca felőli végének egyirányúsítása mellett.
  3. Iskolakezdéstől a megállók már az új helyükön üzemelnek, a végállomás-épület – sofőrváró, üzletek, és nyilvános WC – belső szakipari munkái még folynak, befejezésük 2019 novemberben várható.

Az esetleges menetrendváltozásokról VOLÁNBUSZ Zrt folyamatos tájékoztatást ad.

Konzultációs lehetőség:

2019.április 26-án pénteken 9.00 órakor a polgármesteri hivatal 230. sz. tárgyalójában lakossági konzultációt tartunk, ahol további kérdéseikre válaszolunk.

Az esetlegesen előforduló kellemetlenségekért mindenki szíves elnézését és megértését kérjük!

Tisztelettel kérjük továbbá, hogy saját biztonságuk érdekében ne tartózkodjanak az ideiglenesen elkorlátozott vagy elkerített építési és felvonulási területeken.

Segítő együttműködésüket előre is köszönjük!

forrás: budaors.hu