Kulturális forgatag öt napon át a Budaörs Fesztiválon

Kulturális forgatag öt napon át a Budaörs FesztiválonKulturális forgatag öt napon át a Budaörs Fesztiválon

A jazztől az alternatív rockon és indie folkon át a komoly zenéig, a fémszobor kiállítástól a fotókiállításig, a színházi nyílt próbától a képzőművészeti nyitott műhelyig, és gyerekprogramokig minden stílus megtalálható lesz a kultúra minden szegletéből a 22. Budaörs Fesztiválon 2019. május 1-e és 5-e között.

A rendezvénysorozatra Bretzfeldről is várunk fellépőket és vendégeket, testvérvárosi kapcsolatunk 30. éves évfordulója alkalmából. 

Budaörs Fesztivál 2019. május 1-5.

 Komolyan könnyű

Idén május 1-5. között ismét Budaörs lesz a kultúra fővárosa: rengeteg programot kínál a Budaörs Fesztivál: 7 kiállítás, 21 zenei program, kerekasztal beszélgetés, színházi nyílt próba, nyitott műhely, filmvetítések, utcabuli várja  a látogatókat.

22. alkalommal rendezi meg Budaörs Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét. 1 város, 5 nap, 8 helyszín, 35 program, 410 fellépő  – a tavaszi Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítő műsorkínálattal várja vendégeit – nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett sem. A választék rendkivül széles és sokszínű:  a jazztől az alternatív rockon és indie folkon át a komoly zenéig, a fém szobor kiállítástól a fotókiállításig, a színházi nyílt próbától a képzőművészeti nyitott műhelyig, a gyerek programokig minden megtalálható.

Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket  hallgathatunk ismét Budaörs egyik legszebb terén, a Kálvária téren, ahol igazi fesztivál hangulat várja a közönséget: itt lesz a ToSoDa Projekt, a Bajdázó, és az elmaradhatatlan Kodachrome duo. A szombati szabadtéri nap meghívott előadói többek között: Lovászi Edina, a Soulwave, a skeemers, az aurevoir, az Anna & the Barbies és a Hiperkarma. PostART kulturális színtér ad otthont Beck Zoli szerzői estjének, a Fran Palermo, a Goodbye Darjeeling, a Csaknekedkislány, az ék, a Sárik Péter Trió koncertjének, az Ivan & the Parazol akusztikus koncertjének, Pion István és az Unicornis slam poetry estjének, és egy izgalmas kerekasztal beszélgetésnek a mai kor kulturális igényeiről.

Új színfolt a fesztivál palettáján a Malter Vándor Filmfesztivál jelenléte. Velük valljuk: „A magyar mozi menő!” A Városi Ifjúsági Klubban több kortárs alkotó rövidfilmjét vetítik 2 alkalommal. Vetítések után az alkotókkal találkozhat a közönség.

A képzőművészek jelenléte teszi teljessé a kulturális kínálatot:  7 kiállítás nyílik a fesztivál ideje alatt különböző közösségi helyszíneken!

A fesztivál zárásaként a VIVART Budaörsi Sinfonietta előadásában hangzik el BizetScsedrin: Carmen-szvit és Ravel: Bolero Török Géza Liszt-díjas karmester vezényletével.

Legyen az élmény mindannyiunké!

Honlap: www.budaorsfesztival.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/BudaorsFesztival

A Budaörs Fesztivál kiemelt támogatója: Budaörs Város Önkormányzata

Fesztiváligazgató: Selmeczi Ágnes (+36 30 9000 394, selmecziagnes@gmail.com)

HázigazdákMohácsi Nóra és Horváth-Töreki Gergő