KÉSZ-BPK február 25-én: „Magyarország újjáépítése és a kereszténység” Bangha Béla könyvét bemutatja Raffay Andrea

KÉSZ-BPK február 25-én: „Magyarország újjáépítése és a kereszténység” Bangha Béla könyvét bemutatja Raffay AndreaKÉSZ-BPK február 25-én: „Magyarország újjáépítése és a kereszténység” Bangha Béla könyvét bemutatja Raffay Andrea

A KÉSZ budaörsi csoportja és a Budaörsi Polgári Kaszinó tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 2020. február 25-én 18.00 órára az Adler kávéházba (Budaörs, Budapesti út 2.). Bangha Béla jezsuita atya 100 éve megjelent könyvéről, a szerzőről, a korról tart előadást Raffay Andrea író, történész.

Meghívó

Meghívó

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége budaörsi

csoportja és a Budaörsi Polgári Kaszinó

tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait

2020. február 25-én 18,00 órára

az Adler kávéházba (Budaörs, Budapesti út 2.)

Raffay Andrea előadására

Bangha Béla „Magyarország újjáépítése és a kereszténység” c. könyvéről, szerzőjéről, koráról

Bangha Béla jezsuita atya könyve 100 éve jelent meg és korának egyik legjelentősebb művének bizonyult. Tartalma ma is fontos útmutató korunk nemzeti és keresztény útkereséséhez. Bár művében Magyarország 100 évvel ezelőtti szétesésének okait s a tragikus helyzetből való kiút lehetőségét tárgyalja, mondanivalója – sajnálatosan – ma is időszerű. Ezért fontos megismernünk művét. Úgyszintén magát a szerzőt és korát.

A könyv 1945 – és a 30 éve történt ún. rendszerváltás – óta az első kiadás, melyet Raffay Andrea történész rendkívül alapos (589 !) jegyzet-anyaga és Bangha Béla sokoldalú bemutatása tesz még értékesebbé.

Előadásunk után a könyv kapható és dedikálható.

Helybiztosítás: fejeregyhazis@gmail.com