Maszkot kell viselni a budaörsi üzletekben és tömegközlekedési eszközökön

Maszkot kell viselni a budaörsi üzletekben és tömegközlekedési eszközökönMaszkot kell viselni a budaörsi üzletekben és tömegközlekedési eszközökön

A budaörsi üzletekben és tömegközlekedési eszközökön a szájat és az orrot is eltakaró maszkot vagy sálat kell viselni. Erről a polgármester helyi védelmi intézkedésként hozott rendeletet.

A kormány az ország azon területére, ahol a korábban elrendelt kijárási korlátozásokat jelentősen enyhítette, általános védelmi intézkedésként mindenkire nézve elrendelte, hogy köteles az üzletekben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni. Budaörsre azonban ez az általános védelmi rendelkezés nem terjed ki, holott azon települések körébe tartozik, ahol változatlanul fennáll a szigorúbb rendelkezések fenntartását indokoló járványveszély. Emiatt Wittinghoff Tamás polgármesteri rendeletben döntött arról, hogy Budaörsön is kötelezőek ezek az előírások.


A polgármesteri rendelet szerint minden hat évnél idősebb személy esetében
a) a tömegközlekedés igénybevétele során a járműveken és a megállóhelyeken,
b) az ügyfélforgalom számára nyitva álló, áru forgalmazására vagy szolgáltatás nyújtására használt helyiségben, valamint az ilyen helyiséget magában foglaló épületnek az ügyfélforgalom számára nyitva álló részében, feltéve, hogy az a szolgáltatás jellegével nem összeegyeztethetetlen,
c) a piacon és a bevásárlóközpontnak a vásárlók számára nyitva álló területén
köteles száj- és az orrnyílását eltakaró eszközt – (például orvosi maszk, sál, kendő) az eltakarásra alkalmas módon, folyamatosan viselni.
Kapcsolódó dokumentumok:10-2020 rendelet