Szúnyogirtás Budaörsön májusban, Méhészek figyelem!

Méhészek figyelem! - Szúnyogirtás a héten BudaörsönMéhészek figyelem! - Szúnyogirtás a héten Budaörsön

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs város területén a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezett szerekkel és dózisokban szúnyoggyérítés történik májusban.

Felhívjuk a budaörsi lakosok figyelmét, hogy Budaörs belterületén a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezett szerekkel és dózisokban szúnyoggyérítés történik az alábbiak szerint:

  • időpontja: fő nap: 2020. május 18.-19.,  pót napok : 2020. május 20.-21.
  • helye: Budaörs 955 ha belterületén,
  • felhasznált irtószer: Aqua K-Othrin szerrel,
  • kijutási technológia:  ULV 

A kezelés napján javasolt a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat összegyűjteni vagy letakarni. 

A kezelés idejére és az azt követő I órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A településeken jelentkező ártalmat részben a ház körüli vízgyülemekben kifejlődő szúnyogok okozzák. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

forrás: https://www.budaors.hu/?module=news&action=show&nid=187100#MIDDLE