Wittinghoff Tamás is dobta a kék szalagot

Wittinghoff Tamás is dobta a kék szalagotWittinghoff Tamás is dobta a kék szalagot

Wittinghoff Tamás is eltette a kék szalagot, miután a baloldal miniszterelnök jelöltje Márki-Zay Péter komoly vereséget szenvedett. Most megint dolgozhat az új múlt kft, hogy kiradírozzák ezt az időszakot...

Bár Wittinghoff a kezdetektől fogva Karácsony Gergelyt favorizálta a baloldal miniszterelnök jelöltjeként és Márki-Zay támogatását a Momentum részéről úgy véleményezte, hogy “Ennél ostobább döntést nem is hozhattatok volna!“, egyik napról a másikra változtatta meg álláspontját és állt be teljes erőfeszítéssel az MZP-Szél Bernadett féle baloldali összefogásba.

A gyors véleményváltoztatás az eredményezhette, hogy Márki-Zay Péter Budaörs polgármesterét, Wittinghoff Tamást kérte fel, hogy a hat párttal együttműködve dolgozza ki az ellenzék választási programjának önkormányzati fejezetét. Feltehetőleg a vágyott siker Wittinghoff számára kormányzati pozícióval is kecsegtetett, így nem volt olyan „megerőltető” a gyors fordulat.

Wittinghoff, Szél, MZP még a siker reményében közösen kampányolnak

Közmeghallgatást nem tart, kampányfórumokat igen

Budaörsön igen aktív kampány kezdődött, több választási fórumot és kitelepülést tartott Wittinghoff közreműködésével a baloldal. Mindezt úgy, hogy a lakosság számára – többszöri kérés ellenére is – csak évente egy közmeghallgatást tart a budaörsi képviselő-testület. Ezt az évi egy alkalmat a város polgármestere elégségesnek tartja a lakossággal való kapcsolattartásra. Azonban ha kampány van (és megfelelő pozíció), akkor Wittinghoff előbújik az irodájából és képes a piacon fórumozni még szombatonként is.

Budaörs Fejlődéséért Egyesület a kampányban

Sőt a Wittinghoff vezette BFE (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), amely weboldalán hirdeti, hogy „pártpolitikai érdekektől mentesen dolgozik, kizárólag a város fejlődését szem előtt tartva” is kampányba kezdett teljes csapatával.

Bukás után eltűnt a kék szalag

A választásokat megelőző képviselő-testületi üléseken még ott ékeskedik Wittinghoff öltönyén a kék szalag, majd a bukást követő ülésen már nyoma sincs. Nem lepődnénk meg, ha ma már nem is emlékezne ebben a csúfos bukással végződő kampányban betöltött szerepére Budaörs polgármestere..

Undorodik Wittinghoff

Kész Zoltán közösségi oldalán a bukás után a pártot alapítani készülő Márki-Zay-t nyílt levélben szólította fel a kampánypénzekkel való elszámolásra. Wittinghoff a bejegyzéshez hozzászólva undorát fejezte ki a kialakult „eszmecsere” kapcsán.

Jutalom és Kékszalag vitorlásverseny azért még lesz

Természetesen Wittinghoff várhatóan hamarosan megjutalmazza magát három havi tiszteletdíjával polgármesteri jutalomként, amit az egyesülete (BFE) bizonyára meg is szavaz számára, arra az időszakra is, amit a város vezetése helyett elsősorban kampánnyal töltött.

A felvett jutalommal a zsebében nyugodtan indulhat a Kékszalag vitorlásversenyen, igaz már MZP féle kékszalag nélkül…

Wittinghoffnak mégis kellett a jutalom