Városi konzultáció Budaörs jövőjéről (sajtónyilatkozat)

A család

Városi konzultáció Budaörs jövőjéről

A budaörsi Fidesz elkötelezett a lakossággal való párbeszéd mellett, ezért konzultációt kezdeményez a városi fejlesztések jövője kapcsán. Meggyőződésünk, hogy hosszútávon csak akkor érhetünk el sikereket, ha a legfontosabb kérdésekben a lakosokkal együtt, közösen hozzuk meg a döntéseket.

Idén 2,83 milliárd forintos hiány keletkezik a budaörsi költségvetésben, amit banki hitelből kíván fedezni a jelenlegi városvezetés. A polgármesteri hivatal pénzügyi irodája szerint két évtized alatt tudná Budaörs visszafizetni a felgyülemlett adósságot, amiből idei fejlesztéseket kívánnak finanszírozni. A fejlesztési célokkal egyetértünk, de a város eladósításával nem. Kamatokkal együtt 4,2 milliárd forintot kellene összesen visszafizetni a 2,83 milliárdos hitelért, ami lakosokra bontva fejenként legalább 140 000- forintot jelent. A  városvezetés tájékoztatója szerint a kamatokat deviza alapon kell majd törleszteni. Az elmúlt évek svájci hiteleivel kapcsolatos tapasztalatok alapján ez súlyos kockázatokat rejt a jövőre nézve. Meggyőződésünk, hogy a Fidesz ennél jobb alternatívát tud nyújtani. Ezért első lépésben a lakossággal fogunk konzultálni.

A tervezett városi fejlesztések meghatározó beruházásai lesznek Budaörsnek, melyek megvalósítását támogatjuk, de nem a város hosszú távú eladósítása árán. A jelenlegi bizonytalan világgazdasági környezetben megfelelő körültekintéssel kell eljárni.

Addig nyújtózkodjunk, amig a takarónk ér. Ezen irányelvünk mentén szervezzük meg a konzultációnkat, aminek részeként minden Budaörsinek lehetősége lesz kifejteni álláspontját Budaörs legjelentősebb fejlesztései és azok finanszírozása kapcsán, valamint elmondani véleményét a város jövőjéről.

Budaörsöt a budaörsiekkel együtt kell építeni! Ezért tisztelettel kérjük a budaörsi polgárokat, hogy segítsék munkánkat azzal, hogy részt vesznek az induló konzultációban, és elmondják véleményüket.

FIDESZ- Magyar Polgári Szövetség

Budaörsi szervezete

Budaörs, 2016.02.22.