A Fidesz-KDNP ünnepi megemlékezése

A Fidesz-KDNP ünnepi megemlékezéseA Fidesz-KDNP ünnepi megemlékezése

A nemzeti ünnepünk előestéjén, 2024. március 14-én, csütörtökön 17:30-tól a Fidesz-KDNP helyi szervezetei a forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából, a Templom térre szerveztek ünnepi megemlékezést. Dr. Czuczor Gergely, a budaörsi Fidesz Csoport elnökének ünnepi beszéde:

Jó napot kívánok, kedves Budaörsiek!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Ha két magyar összetalálkozik, jó esély van arra, hogy perceken belül három véleményen legyenek. Ritka, mint a fehér holló, amikor valamiben mindannyian egyetértünk. E ritka dolgok közé tartozik, hogy március 15-re, a 176 évvel ezelőtt történt eseményekre ünnepként gondolunk. Az iskolákban, óvodákban, a köztereken újra és újra elmeséljük e nap történetét, kokárdát tűzünk a mellkasunkra, kicsinosítjuk odabent lelkünket és emelt fővel, bátran énekeljük együtt a himnuszt és a nemzeti dalt. Március 15-e egy nagy közös születésnap, a magyar szabadság születésének napja. Petőfi Sándor a reformkor lánglelkű költője aznap megadta hazánknak az azóta is visszhangzó tiszta hangot:

Talpra, magyar, hí a haza!

Itt az idő, most vagy soha!

Rabok legyünk, vagy szabadok?

Ez a kérdés, válasszatok! –

A márciusi ifjak e sorok visszhangozásával, és az aznapi cselekedeteikkel kimondták: Éljen a szabad és független Magyarország! A reformkor vívmányai nyomán, március 15-én ők szerezték vissza nemzeti önbecsülésünket, állították helyre magyar önérzetünket. Dicsőség a márciusi ifjaknak!

Kedves Barátaim!

Az ezeregyszázéves magyar történelemet, legnagyobb küzdelmeinket, hol békés, hol háborús eszközökkel átszövi a szüntelen küzdelem az önálló döntés lehetőségéért, a szuverenitásért, hogy azok maradhassunk, akik vagyunk. Úgy élhessünk, ahogy mi akarunk, és ne úgy, ahogy mások megmondják nekünk. Az oszmánok megmondták, ki az igazhitű és ki a gyaur, a Habsburgok, hogy ki a jó keresztény, a németek azt, hogy kivel élhetünk együtt, és kivel nem, a szovjetek arra akartak rászorítani, hogy magyarok helyett világproletárok legyünk. Napjaink brüsszeli bürokratái pedig liberális világpolgárrá akarnak kalapálni bennünket a divatjamúltnak ítélt magyar formánk helyett. Teszik ezt nap, mint nap nyílt zsarolással, vagy ideküldött fizetett ügynökök felhasználásával. Ezért is háborít fel minden jóérzésű embert, amikor Budaörs jelenlegi polgármestere látványosan keblére öleli azokat a momentumos politikusokat, így Donáth Annát és Cseh Katalint, akik nyíltan elismerik, hogy komoly munkájuk van abban, hogy a magyarok hátrányt szenvedjenek a nekünk járó uniós források elmaradása miatt. De ugyanezek a liberális megmondó emberek azok, akik élére állnak a brüsszeli migrációs paktum hazai elfogadtatásának. Ha rajtuk múlna Budaörsön is megjelenne a migránsok okozta bűnözés, az erőszak, az együttélési képtelenség, a kezelhetetlen erőszakos konfliktusok sorozata. Ahogy azt Európa nyugati félben egyre inkább tapasztalhatják az ott élő bennszülöttek, az idegen civilizáció megjelenése városaikban már saját biztonságukat, szabadságukat veszélyezteti. Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás pedig a város érdekeit is feláldozva igyekszik képviselni az önmagukat progresszívnek nevező liberális erők napi politikai érdekeit. Ezért nekünk itthon, Budaörsön is fel kell emelnünk zászlóinkat, ébresztőt kell fújnunk. Ha kedves még előttünk otthonaink nyugalma, biztonsága, akkor június 9-én nem hagyjuk, hogy csapdába csaljanak bennünket azok a szirénhangok, amelyek arra csábítanak, ahogy ők mondják, álljunk a történelem jó oldalára. Mi a magyar oldalt, a márciusi ifjakat válasszuk!

Tisztelt Ünneplő Budaörsiek!

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc tapasztalata és tanulsága, hogy nekünk magyaroknak a szabadságot sohasem adják ingyen, mindig meg kellett küzdenünk érte. Tartsuk észben tehát rajtunk, magyarokon kívül senki sem akarja, hogy nekünk erős, szuverén és sikeres országunk legyen. Azt is tudjuk, hogy az önállósághoz erő kell. Az erőhöz pedig egység. Ma az egység neve pedig június 9-e.

Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!