Wittinghoff Pszichológushoz Kíván Fordulni (sajtónyilatkozat)

Wittinghoff TamásWittinghoff Tamás

Wittinghoff Pszichológushoz Kíván Fordulni

Wittinghoff Tamás polgármester a Budaörsi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésén önkényesen, a hatályos szabályzatot felrúgva akadályozta meg, hogy a FIDESZ- KDNP előterjesztéseit a testület megtárgyalhassa, ezért a frakció tiltakozásul kivonult az ülésről. A demokrácia íratlan és írott szabályainak sárba tiprása, amikor a polgármester az ellenzékbe fojtja a szót, és megakadályozza, hogy a budaörsiek számára fontos ügyeket megtárgyalhasson a testület. Felháborító, hogy Wittinghoff Tamás megfenyegette frakciónkat, hogy pszichológust hív a következő ülésre, ha nem fogadjuk el álláspontját. Mi nem kívánunk ebben az alpári stílusban politizálni, ez méltatlan Budaörshöz és neveltetésünkhöz.

A FIDESZ- KDNP frakció 11 olyan ügyben tett szakmai előterjesztést, amely a budaörsiek biztonságát és életminőségének javítását szolgálja.

Wittinghoff Tamás olyan javaslatok megvitatását tiltotta meg, mint a frankhegyi sorozatos bűncselekmények megakadályozására térfigyelő kamerák kihelyezése, a Komáromi utcai lakosok kérésére zajvédőfal megtervezése, a lakosok panaszaira gyalogos átkelőhely létesítése például a Stefánia utcában az iskolába igyekvő gyerekek számára, vagy a Görög Katolikus templom félbemaradt építkezésének támogatása, illetve a Budaörs hagyományait őrző Heimat Museum tetőszerkezetének felújítása. Nem tárgyalhatta a testület továbbá a Templom téri közbiztonság javítását célzó térfigyelő kamerák kihelyezését,  sem pedig városunk romló közbiztonságára tekintettel a Törökugrató Polgárőrségtől elvont teljes évi működési támogatás sürgős visszaállítását, sem a budaörsi civil szervezetek lecsökkentett támogatásának visszaállítását.

Budaörs Város Önkormányzatának hatályos Szervezeti és Működési Szabályzata világossá teszi, hogy a hatáskörrel rendelkező bizottság elnöke a bizottság által már megtárgyalt előterjesztéseket nem kérhet vissza a testület napirendjéről. Mivel az összes előterjesztésünket megvitatta a bizottság, és szavazott is róla, ezért törvénysértő volt ezeknek a levétele a napirnedről. Wittinghoff Tamás mégis ezt tette.

Újra és újra bebizonyosodik, hogy a városvezetés számára már rég nem a lakosok problémáinak megoldása az elsődleges feladat.

Emlékezetes, hogy Wittinghoff Tamás a gödör ügyében is sorozatosan megtagadta a lakosok kérését, hogy nyilvános fórumon elmondhassák panaszukat, és mind a mai napig tart az  országos botránnyá duzzadt SNI óvoda ellehetetlenítése is Wittinghoff házával szemben.

A Fideszes előterjesztések törvénytelen módon történt törlésének egyik indokaként a forráshiányt jelölte meg a polgármester. Mindezt azután, hogy magának talált forrást arra, hogy másfél millió forintos, 3 havi extra jutalmat vegyen fel júliusban a város kasszájából, és Budaörs történetében példátlan módon megajándékozza alpolgármestereit összesen 16 millió forint értékű luxusautókkal. Ehhez a kutyakomédiához a megújult helyi Fidesz nem kíván asszisztálni, és a kivonulás mellett döntött, miután Wittinghoff Tamás megvonta a szót képviselőinktől. A polgármester úr fenyegetései sem tántorítanak el bennünket, hogy kiálljunk a budaörsi lakosok számára fontos ügyekért.

2015. szeptember 24.

Fidesz-KDNP frakció