Bakó Krisztina sajnálja, de nem kér bocsánatot?

Bakó Krisztina Rendkívüli hír

Bakó Krisztina, aki az előző testületi ülésen még a honfoglaló magyarokról fejtette ki véleményét, most egy rendkívüli testületi ülésen, napirend előtti hozzászólásában fejezte ki sajnálatát, azok iránt akiknek az „érzékenységét” megsértette.

A 2016. március 23-án megtartott, három napirendi pontos, rendkívüli és nem túl sok nyilvánosságot kapó képviselő-testületi ülés, éppen megfelelő alkalom volt Bakó Krisztinának, hogy valamit lépjen a BFE számára már nagyon kínossá váló, sokakból felháborodást kiváltó, előző ülésen tett kijelentéseire.

Két dolgot szeretnék csak mondani: Az egyiket nagyon röviden

Így kezdte Bakó Krisztina napirend előtti hozzászólását, majd valóban röviden a következőt mondta (a történtek ellenére):

„Sajnálom, hogy ha az előző ülésen bárki érzékenységét megsértettem volna.”

A helyi sajtóban semmilyen nyoma sem maradt

Így ír erről a város weboldala:

Napirend előtti felszólalásában dr. Bakó Krisztina (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) jelezte, hogy a Domb utca egy szakaszán hiányzik a járda, ami megnehezíti az ott élők közlekedését..

Így ír erről a Budaörsi Napló:

Napirend előtti felszólalásában dr. Bakó Krisztina (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) jelezte, hogy a Domb utca egy szakaszán hiányzik a járda, ami megnehezíti az ott élők közlekedését, de Lőrincz Mihály, a műszaki ügyosztály vezetője megnyugtatta, hogy már vizsgálják, hogyan szélesíthetnék ki az azon a részen elkeskenyedő utat.

Így ír erről a Budaörsi Infó:

Napirend előtti felszólalásában dr. Bakó Krisztina (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) jelezte, hogy a Domb utca egy szakaszán hiányzik a járda, ami megnehezíti az ott élők közlekedését.

Ez most mi is volt?

Még a helyi sajtó is jelentéktelennek tartotta felszólalásának ezt a részét, nem is írták meg. (vagy nem írhatták meg?) Nyilván az időzítés sem volt véletlen, egy ilyen gyorsan összehívott rövid ülés nem is kap nagy nyilvánosságot. Az elhadart sajnálkozás bocsánatkérésnek még jóindulattal sem nevezhető. (Inkább csak lesajnáló…) Arra a kérdésre, hogy lemond-e, természetesen nem válaszolt.

A hozzászólásról készült videó

Előzmény

Bakó Krisztina a február 24-ei ülésen a Fidesz-KDNP által előterjesztett “Elvi döntés a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról” című napirendnél, többek között a honfoglaló magyarokról fejtette ki véleményét és a honfoglalást a migrációhoz hasonlította. 

„… vagy ha az 1000 évvel ezelőtt történtekre gondolunk, akkor Európában egy egészen messziről, keletről, Belső-Ázsiából érkező idegen kultúrájú, erőszakos nép végigdúlta Európát, lopott, csalt, hazudott, gyújtogatott, mindent bevetett, majd még ráadásul még földet is, azaz hont foglalt magának.” Bakó Krisztina (BFE)

Kapcsolódó bejegyzések:

A budaörsi Fidesz lemondásra szólítja fel Bakó Krisztinát (sajtónyilatkozat)

A BFE mentegeti Wittinghoff kedvencét?

Bakó Krisztina: loptak, csaltak, hazudtak, gyújtogattak és erőszakosak voltak a honfoglalók