Így alakultak a nyilatkozatok Kőhegy ügyben (videó)

Kőhegy-rombolás Budaörs

Több mint egy éve kezdődött az a Máriavölgy utcai építkezés aminek a következtében jelentős tájsebet ejtettek a Kőhegyben. Bár az építkezést leállították, a helyreállítás és a felelősök megnevezése azóta sem történt meg. A városi televízióban adott interjúkból érdekes fejlemények derülnek ki. A Harmincezren a Kőhegyért közösségi oldalon több videót is találunk ebben a témában. 

A felelős

„Aki a hibát követte el, tényleg emiatt nem dolgozik már a hivatalban..” Mondja Wittinghoff Tamás az első videóban. De hogy ezeket az állításait mire alapozza, az nem derül ki. Nem tudjuk, hogy volt-e vizsgálat, ha volt milyen eredménnyel zárult. A valódi felelősöket távolították el vagy egy hivatalnokra hárítottak minden felelősséget? Tényleg nem felelős a jegyző és a főépítész a történtekért? Teszik fel sokan a kérdést.

„Aki a hibát követte el, tényleg emiatt nem dolgozik már a hiv…

Wittinghoff Tamás a városi magazin műsorában elismerte a hivatal hibáját és kijelentette: „Aki a hibát követte el, tényleg emiatt nem dolgozik már a hivatalban”.

Közzétette: Harmincezren a Kőhegyért – 2015. október 13.

Helyrehozható-e?

Wittinghoff Tamás a demonstráció élére állt és mindenkit megnyugtatott, hogy a tájban keletkezett sebet helyre lehet állítani. Ez akkor talán sokakat megnyugtatott, de azt senki sem gondolta volna, hogy egy év alatt sem történik meg a terület rehabilitálása.

Azóta sem kezdték meg a helyreállítást.

Bár ígéretek voltak, a hegybe vágott sebet azóta sem állította vissza senki…

Közzétette: Harmincezren a Kőhegyért – 2015. szeptember 29.

Magyarázkodás

Időközben láthatóan megváltozott a városvezetés hozzáállása. Már a hegy lábáról és a völgy jelentéséről beszél Wittinghoff Tamás, aki a demonstráción még felháborodva a tájseb helyreállítását követelte. A terület mellett újabb építkezés indult, ami a polgármester „ízlésének” már megfelelő.

Wittinghoff Tamás meglepő magyarázata a Kőhegy rombolására.

Wittinghoff Tamás meglepő magyarázata a Kőhegy rombolására.

Közzétette: Harmincezren a Kőhegyért – 2015. október 13.

„Az érdekek változhatnak a politikában, de a lakosság véleménye nem fog változni” olvasható a videó végén és valóban nehéz lesz a városvezetés dolga, hiszen nem könnyű megmagyarázni, hogy miért nem tesznek semmit és mi változott a demonstráció óta.

A Fidesz Sajtó tájékoztatója itt tekinthető meg.