Elfogták a bombafenyegetőt és a gyújtogatót!?

Elfogták a bombafenyegetőt és a gyújtogatót!?

Elfogták a budaörsi bombafenyegetőt és a gyújtogatót (egy személyben), olvasható az országos médiában. A budaörsi lakosok ünnepelnek, a közösségi oldalakon futótűzként terjed a hír, rengeteg a megosztás és a hozzászólás. Bár sokan kételkednek, hogy valóban egy 22 éves fiatalember a felelős mindenért, abban mindenki bízik, hogy nem lesz több bombariadó és gyújtogatás.

Amit a hírekből tudunk

Budaörsi áruházak ellen elkövetett bombafenyegetésekkel és budaörsi nyaralók felgyújtásával gyanúsítanak egy 22 éves, budapesti fiatalembert, Sz. Domonkost, akit pénteken fogtak el egy budapesti, XII. kerülteti nyilvános telefonfülke közelében – közölte a BRFK.

Gyanúsítotti kihallgatásán bevallotta, hogy 2014 óta több alkalommal ő gyújtott fel budaörsi nyaralókat is. A férfi elfogása előtt egy hegyvidéki telefonfülkéből újabb fenyegető telefonhívást intézett a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, majd futva elhagyta a fülkét. A fővárosi rendőrök a helyszín közelében elfogták, előállították és őrizetbe vették őt.

Sulyok Viktor elmondta: a budapesti fiatalember a gyanú szerint február óta tizenegyszer fenyegetett meg budaörsi áruházakat. Az ügy felderítésére száztagú nyomozócsoportot hozott létre a BRFK, munkájuk eredményeként sikerült elfogni a gyanúsítottat, miután pénteken ismét fenyegetőzött. Az ügyben több száz embert hallgattak meg, háromszázötven bűnjelet foglaltak le.

A gyanúsított kihallgatásán elismerte a fenyegetéseket, és elmondta azt is, hogy Budaörsön az elmúlt két évben több nyaralót is felgyújtott. Ezt a gyanút alátámasztják a házkutatáson lefoglalt bizonyítékok – mondta Sulyok Vilmos.

Forrás: origo, index

Amit nem tudunk

Mi volt az indíték? Mi köze lehet a bombafenyegetéseknek a tűzesetekhez? Valóban egy 22 éves fiatalember felelős 49 tűzesetért és 11 bombafenyegetésért? Nem voltak társai, megbízói? – Teszik fel kérdéseiket közösségi oldalakon a budaörsi lakosok.

Amíg a nyomozás tart valószínűleg nem hoznak nyilvánosságra újabb részleteket. De nagyon bízunk benne, hogy ezzel vége! Nem lesz több bombafenyegetés és gyújtogatás!

Tanulság

Bár még a részleteket nem ismerjük, az látszik, hogy komoly erőket kellett bevetni az ügy felderítésére. Budaörs önkormányzata is jelentős nyomravezetői díjat ajánlott fel.

A városvezetés a történtek után talán átgondolja a polgárőrségek, támogatását és eláll attól a rendkívül téves és káros álláspontjától, hogy egy városban csak egy polgárőrségre van szükség. Talán még az elmaradt 2015-ös támogatását is kifizeti a Törökugrató polgárőrségnek… Vagy ez már túl szép lenne…

Bombafenyegetésekkel és gyújtogatással gyanúsítanak egy 22 éves férfit

    Budapest, 2016. május 21., szombat (MTI) – Budaörsi áruházak ellen elkövetett bombafenyegetésekkel és budaörsi nyaralók felgyújtásával gyanúsítanak egy 22 éves fiatalembert, akit pénteken fogtak el egy budapesti nyilvános telefonfülke közelében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kiemelt ügyek főosztálya bűnügyi támogató osztályának vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Sulyok Viktor elmondta: a budapesti fiatalember a gyanú szerint február óta tizenegyszer fenyegetett meg budaörsi áruházakat. Az ügy felderítésére száztagú nyomozócsoportot hozott létre a BRFK, munkájuk eredményeként sikerült elfogni a gyanúsítottat, miután pénteken ismét fenyegetőzött.
Az ügyben több száz embert hallgattak meg, háromszázötven bűnjelet foglaltak le.
A gyanúsított kihallgatásán elismerte a fenyegetéseket, és elmondta azt is, hogy Budaörsön az elmúlt két évben több nyaralót is felgyújtott. Ezt a gyanút alátámasztják a házkutatáson lefoglalt bizonyítékok – mondta Sulyok Vilmos.
Az osztályvezető az MTI kérdésére azt felelte, hogy van elképzelésük arról, mi motiválta a fiatalembert, ám a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem mondott többet.
Az elmúlt két évben 49 nyaralógyújtogatás ügyében indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen, és vizsgálják, hogy hány eset köthető ehhez a fiatalemberhez – közölte.

MTI 2016. május 21., szombat 13:35