XV. „VIRÁGOK VETÉLKEDÉSE” Budaörsön

XV. „VIRÁGOK VETÉLKEDÉSE” Budaörsön

Népdalénekes Palánták és Ifjak Kárpát-medencei Találkozója Domokos Pál Péter Emlékére 2016. május 3-án, kedden 14 órától.

Budaörsön a Jókai Mór Művelődési Központban tizenötödik alkalommal rendezzük meg a találkozót, mely a találkozó második fordulójának és a gálaműsorának is helyszíne. Nyílt találkozónkkal a Kárpát-medence népdalokat kedvelő általános-és középiskolás és főiskolás korú növendékeinek kínálunk versenymentes bemutatkozási és ismerkedési lehetőséget.

Nevezni csak népdalokkal, vagy népi gyermekdalokkal, lehet. Főleg régi stílusú magyar népdalok, vagy népi gyermekdalok megszólaltatását várjuk önálló előadásban és népviseletben.

Értékelési szempontok: tiszta hangzás, szép kiejtés, átélt előadás, tudásszintnek és korosztálynak megfelelő dalválasztás, a felsorolt dalok száma.

Nevezési lapként egy félbehajtott A/4-es méretű lapot kérünk leadni, melynek külsejét az énekes a témának megfelelően színezi ki, feltűnteti rajta nevét, iskoláját, vagy életkorát. Belül a választott dalokat, 1.-2. osztályosok legkevesebb hármat, 3-4-esek legkevesebb négyet, nagyobbaknál legkevesebb ötöt kérünk felsorolni a forrás feltűntetésével. A nevezési lapról egy szabadon választott éneket, majd a zsűri által kiválasztott egy, vagy két dalt kell elénekelni. Domokos Pál Péter tiszteletére a felsorolt dalok közül legalább egy (de minél több) a következő tájegységek egyikéről szerepeljen: Bukovina, Felcsík, Gyimes, Moldva. Ahol még élnek a helyi énekes hagyományok, az onnan érkezők azokból válasszanak énekeket. A zsűri az általa kiemelteket meghívja az esti gálaműsorba, valamint a legsikerültebb nevezési lapokat és az öltözetet, népviseletet is jutalmazza.

A bemutató után, amíg a zsűri felkészül a hallottak korcsoportok szerinti értékelésére, valamint a díjak és jutalmak átadására, vendéglátással és közös tánccal töltjük az időt.

Érkezés, regisztráció 2016. 05.3-án 13 órától  – 14 óráig a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Központba, (cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 26.)  A dalok bemutatása 14.00-tól 16.00-ig tart két helyszínen egy időben (színház terem, Galéria terem). Értékelési szünet kínálással, táncházzal 16.45-ig. Értékelés 16.45-től.

 (A jelentkezők létszámától függően a műsorban fél órás eltolódás lehetséges.)

A műsoridő keretei miatt a négy korcsoportból (1-4 oszt, 5-8 oszt. Középiskolás, főiskolás korosztály) korosztályonként 40 fő jelentkezését tudjuk fogadni a beérkezés sorrendjében, ezért kérjük, ne hagyják az utolsó napokra.

A jelentkezési határidő 2016. április 20, a honlapon található jelentkezési ív kitöltésével.

 Minden érdeklődőt, kísérőt és hozzátartozót szeretettel várunk.

A felkészülésben segítséget nyújt Havai Viktória népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere pénteki napokon 16-18 óráig a vele való egyeztetés után tel: 70 295-7308

Gondos felkészülést és sikeres bemutatkozást kíván a találkozó szervező közössége:

  A Budaörsi Szélrózsa Néptáncegyüttes és Tündik Tamás együttesvezető

 Helyszín: Jókai Mór Műv. Közp. 2040 Budaörs, Szabadság u. 26. Tel/fax +36 23 441-541

 Információk: Tündik Tamás: +36 30 698-6018,  +36 20 662-6667, a rendezvény szervezője, a Gyepűk Népe Alapítvány: 2040 Budaörs, Szivárvány u.8. X/59.  e-mail  tundik@t-online.hu  Weboldalunk, honlapcímünk : www.gyepuk.hu