Budaörs felett műrepülőktől zeng az ég?

Budaörs felett műrepülőktől zeng az ég?illusztráció

Budaörs felett műrepülőktől zeng az ég? Pár napja rendkívüli zajjal műrepülőgépek gyakorlatoznak Budaörs felett – mondják a lakosok.

Több lakos is megkeresett a rendkívüli zajjal járó repülőgép gyakorlatok miatt, amiket mint mondják a város felett hajtanak végre már több napja folyamatosan. „Ez nem veszélyes?” – kérdezik tőlem, de elsősorban a nagy zaj zavarja a lakókat.

Képzeljük el. Nyár van, meleg van (bár most volt egy kis lehűlés), aki nem használ klímát kinyitja az ablakokat. Sokan kiülnek a kertbe, a jó levegőre vagy akár a kerti medencébe. Pihennek, hűsölnek és akkor egyszer csak felzendül az ég, a gyakorlatozó műrepülőgépek zaja mindent elnyom és késő délutánig nem csitul.

Nem a reptérrel van bajuk

Többen azt is megfogalmazták, hogy nem a reptérrel, nem a vitorlázógépekkel, sétarepülőkkel és még csak nem is a szúnyoggyérítőgépek zajával van bajuk, azt már megszokták, ez Budaörshöz tartozik. Egy-egy napra a légi-bemutatók zaját is el lehet viselni a látványért cserébe. De a folyamatosan, napok óta tartó gyakorlást már nehezen tolerálják a lakók.

Mire készülnek? Meddig tart?

Red Bull Napok lesznek július 16-17-én (részletek itt), valószínűleg erre a rendezvényre készülnek és remélhetőleg jövőhéten már vége a gyakorlásnak.
De hivatalos információm továbbra sincs, ezért írásban fordulok Budaörs Város jegyzőjéhez és az illetékeseket is felkeresem. Amint lesz friss információm, a bejegyzést frissítem!

Ha valakinek van konkrét információja írjon! (loflerdavid@fidesz.hu)

Frissítés: Az Air Race-re készülnek Budaörs felett – Besenyei Péter a hétvégén búcsúzik hivatalosanBudaörsi Infó

Frissítés 2: Megérkezett a válasz a polgármesteri hivataltól, hétvégén már csak felszállásra használják a budaörsi repteret.

Válaszlevél: PMH_levél

Frissítés 3:

MINDEN SZOMBATI PROGRAM TÖRLÉSRE KERÜLT
A folyamatos eső és az alacsony felhőzet miatt a versenyigazgatóság a szombati nap összes repülési programját törölte. Köszönjük megértéseteket!

Forrásredbullairrace.com

Videó (illusztráció)

Kapcsolódó bejegyzések

Kisgép szállt le az M1-M7-esen Budaörsnél