Újabb baloldali mutyi a budaörsi egészségügyben M1 tv riport

Újabb baloldali mutyi a budaörsi egészségügyben M1 tv riport

Újabb baloldali mutyi a budaörsi egészségügyben M1 tv riport.

Tizenöt évvel ezelőtt a baloldali városvezetés privatizálta városunk egészségügyi ellátását, aminek a polgármester holdudvara fölözte le a hasznát. A nyertes cég tulajdonosa a Gyurcsány kormány SZDSZ-es egészségügyi államtitkára volt. Tavaly óta büntetőeljárás folyik ellene, többszáz millió forintos hűtlen kezelésért, az egészségügyi szolgáltatások színvonala pedig a felmérések szerint évről évre romlik.
A nyomozás jelenleg is zajlik a Europemed Kft ügyében, de a polgármester úr már meg is találta a méltó utódot. Wittinghoff Tamás augusztusban egy olyan céget ajándékozott meg a milliárdos üzlettel, közbeszerzési eljárás nélkül, melynek ügyvezetője nem más, mint a polgármester nevelt fia. A Jump Consultingot eredetileg vendéglátó-ipari tevékenységre hozták létre, és Budaörsön egy tekepályát üzemeltetett. A polgármester úr nevelt fia pont azelőtt lett a cégnél bejegyezve ügyvezetőként, amikor az elnyerte a zsíros városi szerződést.
Itt persze jóval többről van szó, mint egy családi cégről, politikai szálak is körbefonják az ügyet. A cég ügyvezetője ugyanis Wittinghoff Tamással és Lattmann Tamással együtt hozta létre az Új Magyar Köztársaság nevű baloldali szervezetet. A polgármester úr egy elvtársi céget hozott helyzetbe és ez a mutyi hosszú árnyékot vet Lattmann Tamásra, aki nemrég bejelentkezett a baloldali miniszterelnöki castingba. A budaörsi betegbotrány világossá tette, hogy az Új Magyar Köztársaság csak a nevében új, a módszerei a régiek. Ők a régi, bukott baloldal köztársaságát akarják visszahozni. A korrupt, metrópénzeket lenyúló baloldalét. Ebből nem kérünk.
Ilyen előzmények után senkit sem fog meglepni, amikor a városvezetés pont a Jump Consultingot fogja kihozni egy majdani közbeszerzési eljárás győztesének, ha egyszer végre kiírnak egyet. Előre borítékolható a győztes.
Ennek a mutyinak a budaörsiek isszák meg a levét, mert a hozzá nem értő mutyi cégek rosszul végzik a munkájukat, miközben a baloldali bankszámlák híznak. Ez tisztességtelen és felháborító. Budaörs többet érdemel.