Szerda estig nyomáscsökkenés, átmeneti vízhiány sem kizárt a Töhötöm utcai csőtörés miatt

Szerda estig yomáscsökkenés, átmeneti vízhiány sem kizárt a Töhötöm utcai csőtörés miattSzerda estig yomáscsökkenés, átmeneti vízhiány sem kizárt a Töhötöm utcai csőtörés miatt

Szerda estig nyomáscsökkenés, átmeneti vízhiány sem kizárt a Töhötöm utcai csőtörés miatt

A szombaton a XI. kerületi Töhötöm utcában megsérült 700 mm átmérőjű Sentab főnyomóvezeték meghatározó szerepet tölt be a XI. kerület egy részének és Budaörs jelentős részének ivóvízellátásában. Mivel nagyátmérőjű, speciális anyagú vezeték tört el, a csősérülés különleges javítást igényel.
A Fővárosi Vízművek munkatársai a bejelentést követően haladéktalanul megkezdték a hiba feltárását, a sérült vezetékszakasz kizárását a vízfolyás megszüntetése és a károk megelőzése érdekében.
Az érintett területek vízellátása átmenetileg csak a kisebb átmérőjű, párhuzamos vezetékeken keresztül biztosítható. Ennek következtében a vízfogyasztási csúcsidőszakokban nyomáscsökkenés, esetlegesen átmeneti vízhiány léphet fel.
A javítást hátráltatja a speciális jellegű munkavégzés igénye, így a hiba elhárítása, a vezetékszakasz újbóli beüzemelése előreláthatóan csak szeptember 27-én, szerdán az esti órákban várható. A Fővárosi Vízművek munkatársai természetesen mindent megtesznek a mielőbbi zavartalan vízellátás érdekében.

Az okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk! Köszönjük ügyfeleink türelmét és megértését.

Fővárosi Vízművek