Hibás döntéseknek nincs felelőse Budaörsön? Ilyenkor hol a híres polgármester?

Hibás döntéseknek nincs felelőse Budaörsön? Ilyenkor hol a híres polgármester?

A BFE-s többségű képviselő-testület eladta az egészségügyi központ melletti ingatlant, a kialakult rendezetlen jogi helyzet miatt most másik utcában a Farkasréti út 53. szám alatt bővül a szolgáltatási terület.

Wittinghoff Tamás és a BFE színeiben indult képviselői egy olyan hibás és visszafordíthatatlanul rossz döntést hoztak aminek a következményeit hosszú éveken át minden Budaörsi megtapasztalhatja.

Eladták a város tulajdonában lévő, egészségügyi központ melletti ingatlant. A kialakult rendezetlen jogi helyzet miatt most egy másik utcában – és nem az egészségügyi központ mellett – bővül a szolgáltatási terület.

Komoly gondok a Budaörsi Egészségügyi Központ vezetésében?

Budaörs, Kossuth L. u. 5.

A Budaörsi Egészségügyi Központ igazgatóinak kérelme szerint, mivel a Budaörs, Kossuth L. u. 5. szám alatt kialakított fizikoterápiás központ ellátásba történő bekapcsolása, az ingatlan rendezetlen jogi helyzete miatt, a mai napig nem történhetett meg, ezért a betegellátás minőségi biztosításához a szolgáltatási terület bővítése szükséges, amely a Farkasréti út 53. szám alatti ingatlan használatával lenne megoldható. – szerepelt a szeptemberi képviselő-testület napirendjében.

Farkasréti út 53.

Farkasréti út 53.

Milyen távolságot jelent az új épület?

A legrövidebb úton is 750 méter gyalog a Google térképe szerint és a szintkülönbség is jelentős. Még nem tudni pontosan, hogyan oszlanak majd el a szolgáltatások a két helyszín között, de ha valakinek mindkét helyszínen szüksége lenne egészségügyi ellátásra, sétálnia vagy utaznia kell. Beteg, idős embereknek ez a távolság megerőltető lehet…

A távolság térképen

A távolság térképen

Miért adták el az egészségügyi központ melletti ingatlant?

2015. április 22-én döntött a budaörsi képviselő-testület arról, hogy pályázat útján fizikoterápiás központ kialakításához értékesíti Kossuth Lajos utca 5. szám alatti ingatlant az Euro-Fizikó 2014. Kft. számára.

A Fidesz-KDNP képviselői új pályázat kiírását kérték, mivel csak egy pályázat érkezett az Euro-Fizikó 2014. Kft-től. Továbbá a cég 2015. januárjában lett megalapítva, referenciákkal nem rendelkezik, tevékenységi körében nem szerepel a fizikoterápiás ellátás.

A Fidesz-KDNP képviselői felvetették azt is, hogy meg kéne vizsgálni, hogy a cég megfelelő gazdasági háttérrel illetve tapasztalattal, referenciákkal rendelkezik-e feladat ellátásához.

Wittinghoff Tamás és képviselői az érvek ellenére is eladták az épületet, így 11 igen, 4 tartózkodás mellett született meg a (hibás) döntés..

Az eladott ingatlanon a mai napig nem valósult meg a fizikoterápiás ellátás, valószínűleg nem is fog a rendezetlen jogi helyzete miatt. Így a város elvesztette az egészségügyi központ melletti ingatlanát és másik utcában kénytelen bővíteni az egészségügyi ellátást…

Rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz Budaörsön.

Rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz Budaörsön.

Ki a felelős mindezért? Hol van most?

Mi Budaörsiek tudjuk, halljuk az önkormányzati propagandából, hogy minden ami jó az Wittinghoff Tamásnak köszönhető, még a nap is miatta kell fel…

De a hibás döntésekért ki a felelős?

Wittinghoff Tamás lebuktatta a BFE-t?

Wittinghoff Tamás