Hauser Péter most tudta meg…

Hauser Péter most tudta meg...Hauser Péter most tudta meg...

Mediátorokat fizet a Budaörs Fejlődéséért Egyesület a budaörsi önkormányzat pénzén, mert képviselőik nem tudják elvégezni ezt a feladatot.

A Frankhegy területe három megválasztott BFE-s önkormányzati képviselő körzetéhez tartozik.

Az 1-es körzetben Bakó Krisztina, a 2-es körzetben Simándi Szelim és a 3-as körzetben Hauser Péter a megválasztott képviselő BFE-s színekben. Hauser Péter ráadásul a Frankhegyi részönkormányzat elnöke is.

Mindhárom képviselő tiszteletdíjat kap „munkájáért”. A Frankhegyi lakosokkal, telektulajdonosakkal mégis inkább fizetett közvetítőkön, mediátorokon keresztül kommunikál az önkormányzat.

Kik is laknak a Frankhegyen?

Arra a kérdésre, hogy miért nem a képviselők tartják a kapcsolatot a lakossággal és miért kell pénzért mediátorokat fizetnie az önkormányzatnak Hauser Péter egy érdekes előadásba kezdett „Kik is laknak a Frankhegyen?” címmel.

Jogszabályokra hivatkozva, de ellentmondásokba gabalyodó előadása már Wittinghoff Tamás polgármesternek is kellemetlen volt, ezért megszakítva próbálta javítani az elhangzottakat.

„a jogszabály kimondja, hogy az üdülőövezetben nem folyamatosan tartózkodik az ott lakó, hanem bizonyos időközönként ott tartózkodik” – mondta Hauser Péter

Wittinghoff gyorsan közbevágott:

„Jó de hát azért legyünk tárgyszerűek!

Tudjunk nagyon jól, hogy sokan ennek ellenére életvitelszerűen laknak ott.

Akik nem laknak ott, azokkal igencsak nehéz a kapcsolattartás.

Ezzel indokolta, Hauser Péter, hogy miért is kell az önkormányzatnak mediátorokat fizetnie, mikor a képviselők is egyeztethetnének a lakosokkal, telektulajdonosokkal… ha már a tiszteletdíjukat felveszik.