Megemlékezés Budaörsön Trianon 100. évfordulója alkalmából

Megemlékezés Budaörsön Trianon 100. évfordulója alkalmábólMegemlékezés Budaörsön Trianon 100. évfordulója alkalmából

Minden budaörsit várnak a szervezők június 4-én 16.30 órára a Templom térre, a Trianon emlékműhöz. Kérik betartani a járványügyi előírásokat!

Tisztelt Budaörsiek!

Idén emlékezünk az első világháborút Magyarország számára pontosan 100 éve lezáró trianoni békediktátumra. Az 1920. június 4-én aláírt szerződés óta eltelt egy évszázad bizonyította a magyarság életképességét, élni akarását a Kárpát-medencében. Az Orbán-kormány a 2020. esztendőt a nemzeti összetartozás évének nyilvánította, amely gondolat mentén országszerte a hazaszeretet jegyében emlékezünk.

2020. június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján, közös megemlékezést, koszorúzást tartunk.
Helyszín: Budaörs, Templom tér, Trianon emlékmű parkja
Időpont: 2020. június 4., csütörtök 16:30-tól
A rendelet alapján a rendezvény helyszínén a megemlékezők lehetőség szerint egymástól 1,5 méter távolságot kötelesek tartani.

Az összetartozás gondolatát erősítve egy koszorút helyezünk el a budaörsi Trianon emlékműnél.
A Feldhoffer Virágosnál megrendelt koszorún egy vastagabb nemzeti színű szalag, rajta “Nemzeti összetartozás emlékére – Trianon 100. évfordulóján a budaörsi hazafiak” lesz.

Kérésünk, hogy a megemlékezéshez csatalakozó egyházközségek, civil szervezetek egy-egy fehér szalagot rendeljenek a boltban (Budaörs, Szabadság út 59.), amit a közös koszorúra kötnek fel a virágosok. A fehér szalagot legkésőbb 2020. június 4-én 12:00 óráig jelezzék – az árát a virágboltban kell fizetni. A közös koszorú költségét a rendezvényen gyűjtjük majd be. A virágbolt, pünkösd lévén, vasárnap és hétfőn zárva lesz.

Tisztelettel:

Czuczor Gergely, az Előkészítő Bizottság nevében

Megemlékezés Budaörsön Trianon 100. évfordulója alkalmából
Megemlékezés Budaörsön Trianon 100. évfordulója alkalmából