LOMTALANÍTÁS BUDAÖRSÖN

Lomtalanítás lesz a lakótelepen június 22-énLomtalanítás lesz a lakótelepen június 22-én

A lomtalanítás minden lakossági ügyfelünk számára évente egy alkalommal igénybe vehető szolgáltatás. A lomhulladék elszállíttatására előzetes időpontegyeztetést követően, a lakótelepi övezetben az előre meghirdetett időpontban van lehetőség. A BKM Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója 2022. szeptember 9-én tartja a budaörsi lakótelepi társasházak lakói részére az évi egyszeri díjmentes lomtalanítást.

Lomtalanítás Budaörsön 2022

A lomtalanítás minden lakossági ügyfelünk számára évente egy alkalommal igénybe vehető szolgáltatás. A lomhulladék elszállíttatására előzetes időpontegyeztetést követően, a lakótelepi övezetben az előre meghirdetett időpontban van lehetőség. 

Lomtalanítási igényüket ügyfélszolgálati elérhetőségeinken, valamint online időpontfoglaló rendszerünkben is jelezhetik. A lomtalanítás minden ügyfél számára évente egy alkalommal, háztartásonként maximálisan 2 m³ mennyiségig ingyenesen vehető igénybe. A lomhulladék elszállítása az előzetes időpontegyeztetésnek megfelelően történik.

Házhoz menő lomtalanítás családi és nem lakótelepi társasházaknál

A családi, valamint a kisebb (nem a város lakótelepi övezetében található) társasházak esetében a tulajdonos/bérlő, vagy a társasház közös képviselője jelezheti Társaságunknak a felmerülő lomtalanítási igényt. A jelzést követően Társaságunk egy előre egyeztetett időpontban végzi el a begyűjtést az összes lakó esetében.

A lomtalanítás időpontjában Önnek vagy hozzátartozójának otthon kell tartózkodnia, és a szolgáltatás elvégzését aláírásával kell igazolnia!

A lomtalanítási hulladékot a lakóingatlanon belül, a kapu mellett úgy kell elhelyezni, hogy azt a lomtalanítást végző munkatársaink gépjárművel könnyen megközelíthessék és az ne akadályozza a gyalogos- vagy a gépjárműforgalmat.

Amennyiben a visszaigazolt időpontban mégsem helyezne ki lomot, Társaságunknak nem áll módjában másik időpontot biztosítani!

Lakótelepi gyűjtőakció:

Társaságunk a lakótelepen közterületi gyűjtőakciókeretében évente egy alkalommal gondoskodik a lomtalanítás megszervezéséről, illetve lebonyolításáról. ErrőlTársaságunk a lomtalanítás időpontja előtt, az Önkormányzat egyidejű tájékoztatása mellett értesíti a közös képviselőket.

A lakótelepi övezetben, az éves lakótelepi lomtalanítási akció előre meghirdetett időpontjában a lomhulladék – a helyszín adottságából fakadóan – a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő-járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezhető ki úgy, hogy az ne akadályozza a gyalogos- vagy a gépjárműforgalmat. A környezet megóvása érdekében kérjük, hogy zöldterületre lehetőség szerint ne pakoljanak.

MI HELYEZHETŐ KI A LOMTALANÍTÁSKOR?

Lomtalanítás során kizárólag lomhulladék helyezhető ki, azaz olyan, a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. ágybetét, bútor, játék, kerékpár, szőnyeg, szánkó, babakocsi), amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényben nem helyezhető el.

Tilos kihelyezni lomtalanításnál:

  • építési és bontási hulladékot
  • gumiabroncsot
  • gépjárműroncsot, vagy nem használható járművet, jármű alkatrészt
  • ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladékot
  • elektromos és elektronikai hulladékot
  • veszélyes hulladékot
  • háztartásokban keletkező vegyes hulladékot
  • elkülönítetten gyűjtött papír-, műanyag-, fém- és üveghulladékot
  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)
  • szénport, hamut
  • földet

A lomhulladéknak nem minősülő hulladékot Társaságunk nem szállítja el, annak visszapakolásáról az ingatlantulajdonos vagy az adott ingatlan kezelője köteles gondoskodni. A bejelentés nélkül történő hulladék kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül.

Újrahasznosítható hulladékok

Újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) tilos lomtalanítás során kihelyezni. Erre a célra, kérjük, vegye igénybe a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő-járatainkat, a hulladékgyűjtő-szigeteket, vagy a lakossági hulladékudvarunkat a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban.

Veszélyes, illetve egyéb különleges kezelést igénylő hulladékok leadása

Szigorúan tilos veszélyes és egyéb különleges kezelést igénylő hulladékok kihelyezése. Ezen hulladékok a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban szintén leadhatók.

A lomtalanítás által érintett közterületek rendjét és tisztaságát a Közterület-felügyeleti csoport ellenőrzi!

A BKM Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója 2022. szeptember 9-én tartja a budaörsi lakótelepi társasházak lakói részére az évi egyszeri díjmentes lomtalanítást.

forrás: https://www.budaors.hu/?module=news&action=show&nid=192978#MIDDLE