Momentum a megoldás Wittinghoff „független” képviselőjének?

Momentumba menekül Wittinghoff csapata? Vége a baloldali összefogásnak?Momentumba menekül Wittinghoff csapata? Vége a baloldali összefogásnak?

Kiállításnak álcázott politikai plakátkampányt folytatott a Momentum Budaörsön, a tárlatot Wittinghoff egyik budaörsi pártoktól független Momentumos képviselője mutatta be.

Budaörsön az SZDSZ ügyvivőségből a Budaörs Fejlődéséért Egyesületbe (BFE) menekült Wittinghoff Tamás irányítja a baloldalt. Bár a BFE magát egy olyan szervezetként definiálja „amely pártpolitikai érdekektől mentesen dolgozik, kizárólag a város fejlődését szem előtt tartva” (BFE weboldal idézet), gyakorlatilag képviselőik nyíltan a baloldali pártok színeiben jelennek meg és nyilatkoznak is. Az utóbbi időben viszont a Momentum egyre gyakoribb vendég a BFE körül, ennek egyik állomása volt a Budaörsön bemutatott „igazságkiállítás”.

A Momentum képviselője, aki kimondani se tudja mindig ezeket a politikai üzeneteket

A budaörsi kiállításnak álcázott politikai plakátkampányról (a budaörsi közpénzből finanszírozott) TV 2040 készített riportot, amiben a BFE színeiben indult Momentumos képviselő tartott „tárlatvezetést”. Érdemes a riportot megnézni olyan gyöngyszemeket tartalmaz mint:

„.. én öö nem mindig tudom könnyen kimondani az ilyen politikailag kitalált ilyen üzeneteket..”De azért elmondja

„..Budaörsön nagyon boldogok vagyunk, hogy van még független média és szerintem büszkék vagyunk rá..”Mindezt az önkormányzati (köz) pénzen finanszírozott televízió riportjában mondja el, ahol úgy megy le az anyag, hogy a másik félnek nem kínálnak megszólalási lehetőséget miközben a riportban lejáratni próbálják.

„..ez a projekt azért van mert nagyon csúnyán elhasalt a mostani ellenzék a 2022-es választásokon..” – Ez egy beismerés akar lenni?

„..úgy érzékeljük, hogy ezért nagyon kevesen hajlandóak felelősséget vállalni” – Wittinghoff Tamás sem vállalt még felelősséget, de Donáth Anna és a Momentum lenne a megoldása a budaörsi baloldalnak?

„Paks2-re nincs szükség, az egy borzasztó konstrukció”De az atomenergiára is szükség van szerinte 🙂

A TV 2040 riport

Reagálás

A riportban nem kaptunk megszólalási lehetőséget, ezért a Fidesz Budaörsi elnöke a közösségi médiában reagált:

Biztos, hogy ez a legjobb helye az ellenzék számára juttatott dollármillióknak?

Most már a helyi momentumosok is tudhatják az igazságot. „A látszatok, a látszattevékenységek nem hoznak igazi változást.”

Mi lesz ebből az egymást túlkiabálni igyekvő ellenzéki szópárbalyból? Budaörs polgármestere melyiket választja?