Lomtalanítás Budaörs lakótelepi övezetében szeptember 9.

Lomtalanítás Budaörs lakótelepi övezetében szeptember 9.Lomtalanítás Budaörs lakótelepi övezetében szeptember 9.

Szeptember 9-én lomtalanítás lesz Budaörs lakótelepi övezetében. Kérjük, 2023. szeptember 8-án, pénteken 18 óra után helyezzék ki a társasház előtti, járműveinkkel jól megközelíthető közterületre a lomokat.

Tisztelt Társasházkezelő!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a BKM Budapesti Közművek Hulladékgazdálkodási Divíziója a közszolgáltatás részeként évente egy alkalommal díjmentes lomtalanítási akciót szervez Budaörs lakótelepi övezetében. Erre idén szeptemberben 9-én kerül sor.

Az alábbiakban szeretnénk bővebb információkkal szolgálni az Önök részére a lomtalanítás igénybevételével kapcsolatos tudnivalókról:

Kérjük a lakókat, hogy a nagydarabos hulladékokat (lomokat) 2023. szeptember 8-án, pénteken 18 óra után helyezzék ki a társasház előtti, járműveinkkel jól megközelíthető közterületre, úgy, hogy a gyalogos- vagy a gépjárműforgalmat ne akadályozzák. A környezet megóvása érdekében kérjük, hogy zöldterületre lehetőség szerint ne pakoljanak.

A lomok elszállítására kizárólag a kihelyezést követő napon kerül sor.

Tilos kihelyezni lomtalanításnál:

  • a háztartásokban naponta képződő hulladékot
  • ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett hulladékot
  • veszélyes hulladékot
  • elektromos és elektronikai hulladékot
  • építési törmeléket
  • gumiabroncsot
  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)
  • szénport, hamut
  • földet
  • elkülönítetten gyűjtött üveg-, papír-, műanyag- és fémhulladékot

Újrahasznosítható hulladékok

Újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) tilos lomtalanítás során kihelyezni. Erre a célra, kérjük, vegye igénybe a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő-járatainkat, a hulladékgyűjtő-szigeteket, vagy a lakossági hulladékudvarokat, a MOHU honlapján (https://mohu.hu/egyeb-cikkek/hulladekudvarok.html) szereplő lakossági tájékoztatás szerint a lakosok lakcímkártya felmutatásával országosan bármelyik hulladékudvart igénybe vehetik, köztük a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban találhatót is.

Veszélyes, illetve egyéb különleges kezelést igénylő hulladékok leadása

Ezen hulladékok az erre hatályos és érvényes hulladékkezelési engedéllyel rendelkező szakcégeknél és az arra kijelölt hulladékudvarokban adhatók le. Kérjük, a hulladékudvari leadás előtt előzetesen érdeklődjön a leadható hulladékfajtákról!

A lomtalanításról bővebb információkat honlapunkon talál a www.fkf.hu/budaors linken.

Azért, hogy ezzel is segíteni tudjuk Önöket a társasházak lakóinak tájékoztatásában, összeállítottunk egy könnyen értelmezhető, a legfontosabb tudnivalókat tartalmazó tájékoztató plakátot a lomtalanítással kapcsolatban, amelyet jelen levelünk csatolmányaként küldünk.

Szolgáltatásainkkal kapcsolatos további kérdés esetén Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére az alábbi linken található elérhetőségek valamelyikén:

https://www.fkf.hu/budaorsi-ugyfelszolgalat

Köszönjük előre is segítő közreműködésüket az idei lomtalanítás sikeres lebonyolításában!

Kapcsolódó dokumentumok:

Hirdetmény