Megújul a Városi Könyvtár

Megújul a Városi KönyvtárMegújul a Városi Könyvtár

Budaörs Város Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz program keretében nyert európai uniós forrásból korszerűsíti a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár épületét. A felújítási munkák alatt a könyvtár október 2-18. közt zárva tart.

Tisztelt Budaörsiek!

Az önkormányzat 158 millió forint európai uniós támogatást nyert két önkormányzati épület – Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár és a Budaörsi Csicsergő Óvoda – energetikai korszerűsítésére. A felújításra a forrásigény a drasztikusan megemelkedett anyag és munkadíjak miatt 135 millió forinttal több lett, mint amennyit a pályázattal nyert a város, ezért a képviselő-testület ezt a különbözetet saját forrással kipótolta.

A projekt célja a fejlesztéssel érintett önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése és ezáltal az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. Hosszú távú cél a településen élők életminőségének javítása, a település vonzóbbá tétele a környezeti fenntarthatóság növelését elősegítő fejlesztések által. 

A könyvtárban egyebek között napelemes rendszer kerül a tetőre, nyílászáró csere és homlokzati szigetelés lesz, ezeken felül a fűtést is korszerűsítik. 

A Városi Könyvtár felújítása október 2-án elkezdődik, és előreláthatólag október 18-ig tart. A munkálatok alatt a könyvtár zárva tart. 

Köszönjük türelmüket!