Ismét furcsa beszámoló a képviselő-testületi ülésről.

Budaörs Város WeboldalaBudaörs Város Weboldala

Korábbi bejegyzésemben írtam már a Budaörs Város weboldalára felkerülő, részrehajló és név feltüntetése nélkül publikált képviselő-testületi ülésekről készült beszámolókról. Elkészült a február 24-ei ülés beszámolója is.

A teljesség igénye nélkül nézzünk pár példát arra, hogyan kell fogalmazni, hogy az a városvezetésnek megfelelő legyen:

„Löfler Dávid (Fidesz-KDNP) a nemzetiségi önkormányzatoknak, a civileknek és a Törökugrató Polgárőr Egyesületnek szeretett volna nagyobb támogatást.”

Törökugrató Polgárőr Egyesület 2015-ben semmilyen támogatást nem kapott, így a semminél nem volt nehéz többet kérni, azaz azt kértem, hogy támogassák. Persze ez ilyen formában nem nézne ki jól a városvezetés honlapján, ezért ilyenkor kicsit csúsztatni szokás.

„Először a módosító indítványokról szavaztak. Elfogadták Sokolowski Márk (Fidesz-KDNP) javaslatát, hogy hárommillió forinttal támogassák a Római Katolikus Egyházközség tulajdonában lévő temető felújítását. Elvetették a nemzetiségi önkormányzatok, a civil szervezetek és a Törökugrató Polgárőr Egyesületnek szánt többlettámogatásokat.”

Napirend előtti hozzászólásomban Csenger-Zalán Zsolt lakossági fórumáról tájékoztattam a lakosságot, ez a rész teljesen eltűnt a beszámolóból. Úgy tűnik az önkormányzatnak, nem érdeke, hogy tájékoztassa a lakosságot az országgyűlési képviselő fórumáról.

„Löfler Dávid (Fidesz-KDNP) kérte, hogy olyanok is pályázhassanak, akik csak internetes újságot üzemeltetnek.”

Ez részben igaz, de azt kértem, hogy az előterjesztésben szereplő „és” helyett „vagy” legyen a határozat szövegében, azaz olyanok pályázhassanak, akik nyomtatott vagy online internetes újsággal rendelkeznek. Itt ki is fejtettem, hogy a Minálunk.hu-ra gondolok elsősorban.

„Löfler Dávid (Fidesz-KDNP) kérte, hogy a Szent Benedek Szakképző Iskola tanárai is részesülhessenek az ösztöndíjban.”

A Szent Benedek Iskola tanárai levélben fordultak Wittinghoff Tamáshoz, amire a polgármester nekik azóta sem válaszolt. De elsősorban nem ezért jeleztem ezt napirend előtt, hanem azért mert a BFE-s képviselők kockás ingben vettek részt az ülésen és már több hozzászólásukban kifejtették, hogy ezt a kormány oktatáspolitikája elleni demonstrációként teszik. Így már kicsit más, nem? Tiltakoznak a kormány oktatáspolitikája ellen helyi képviselőkként, de a helyi iskola tanárainak kérését még csak válaszra sem méltatják?

„Dr. Bakó Krisztina (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) úgy vélte, helyesebb lett volna napirendre sem venni a javaslatot. Hamisnak tartotta a dokumentum megfogalmazásait is, hiszen az unió nem betelepítést kér, csupán a menekültügyi eljárás lefolytatását kell vállalni.”

Bakó Krisztina botrányos beszédéből, kikerült a honfoglalókról szóló rész, amiben kifejtette, hogy loptak, csaltak, hazudtak, gyújtogattak és erőszakosak voltak a honfoglalók.

Természetesen a beszámoló most is (mint mindig) név nélkül került fel.