Az EU zászló Szűz Mária koronáját jelképezi?

Szűz Mária 12 aranycsillagból álló koronája nyomán készült jelkép díszíti az Európai Unió zászlaját.

Szűz Mária 12 aranycsillagból álló koronája nyomán készült jelkép díszíti az Európai Unió zászlaját?! Honnan is ered a 12 csillagos zászló?

Arra a kérdésre, honnan ered és mit is jelképez a lobogó, eltérő válaszokat szoktak adni. A hivatalos ismertetőkben általában annyi szerepel, hogy a 12-es szám több nép hagyományvilágában a tökéletesség szimbolizálása mellett az év hónapjaira és az óralap számaira is utal. A kör pedig az egység szimbóluma. Több forrás szerint azonban az EU zászlajának megvan a maga története, amely a II. világháború időszakába nyúlik vissza.

A zsidó vallású belga Paul Levi a vészkorszak idején fogadalmat tett, hogy ha túléli a háború borzalmait és a náci üldözést, áttér a katolikus hitre. Megtartotta a fogadalmát. 1949-ben Londonban az Európa Tanács kulturális bizottságának vezetője lett. Hat évvel később pályázatot írtak ki az Európa Tanács zászlajára. Paul Levit, amint egy Szűz Mária-szobor előtt elhaladt, megragadta a tizenkét csillagból álló korona Mária feje körül. A kék mennybolt hátterében aranyosan csillogott a restaurált szobor csillagkoronája. Levi megnyerte a pályázatot, de nem szólt ötletének eredetéről.

Mit szólna ehhez Wittinghoff Tamás és BFE-s csapata, akik még a Székely zászló kitűzését sem támogatták Budaörsön?

Források:

ujember.hu

ujszo.com