Így indult a költségvetés vitája

Wittinghoff Tamás: Ezek szerint nincs hozzászóló, akkor elkezdjük a szavazást.Wittinghoff Tamás: Ezek szerint nincs hozzászóló, akkor elkezdjük a szavazást.

A költségvetés napirendjének felvezetését az ülést vezető Wittinghoff Tamás több percig nyújtotta saját gondolataival, majd miután befejezte, gyorsan megállapította, hogy nincs (még) hozzászóló, így szavaztathat róla vita nélkül.

Nem tudom, hogy ezt viccnek szánta-e Wittinghoff vagy csak kihasználva a lehetőséget, hogy miközben hosszan beszélt nem volt szókérés (hiszen mindenki várta a hivatal szakmai felvezetőjét, ami most kimaradt) gyorsan letudva a vitát, inkább szavaztatni akart-e. De mikor Sokolowski Márk szót kért, hogy elkezdje a költségvetés vitáját, olyan váratlan és szerintem etikátlan figyelmeztetések hangoztak el az ülést vezető polgármesterünk szájából, amit úgy gondolom teljes joggal visszautasíthatunk.

„Ezek szerint nincs hozzászóló, akkor elkezdjük a szavazást.  Akkor a, (Sokolowski Márk szót kért) hát ő..  Az a kérésem, hogy ha lehet a taktikázásokat meg a játékot azt hagyjuk az üléstermen kívülre.” W.T.

Videó felvétel