„InnovaCity” sufni szinten Budaörsön

Innova City Budaörs“InnovaCity” sufni szinten Budaörsön

„InnovaCity, Budaörs az innovatív város” a csapból is lassan ez folyik Budaörsön, de mit is jelent ez a valóságban? Mi valójában „InnovaCity”? – Nem egy bedőlt projekt valójában?

InnovaCity, InnovaCity, InnovaCity, hallgatjuk, látjuk mindenhol. Mintha valaki ezzel a kis szlogennel próbálná magát és a város lakóit lenyűgözni évek óta. Ez szól a rádióban, erről írnak a helyi újságok, erről beszélnek a városi televízióban, ezt olvassuk a város weboldalán.

Annak ellenére, hogy Innovacity még a város jegyzője szerint is, csupán egy bedőlt projekt, amit a Komáromi utca 16. szám alatt lévő egykori kenyérgyár területén valósítottak volna meg.

Innovacity helyett, sufni

dr. Bocsi István jegyző: „…Az önkormányzat célja egyedül az volt, hogy amikor a jelenleg hatályos építési szabályzatot a Képviselő-testület elfogadta akkor az Innovacity égisze alatt egy nagyon jól működő, nagyon jól prosperáló, gazdaságilag termelékeny települési alközpont szerepét betöltő, beruházások kinövését képzelte el oda. Ehhez képest azt tapasztalták, hogy ott,

a jelenlegi elindult folyamatok azaz az Innovacity helyett, inkább a sufni szint…

(Jegyzőkönyv részlet Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. szeptember 23-ai üléséről)

mini Szilícium-völgy

A hvg cikkében „mini Szilícium-völgyként” emlegetik az amúgy jelenleg elhanyagolt mintegy 20 ezer négyzetméteres területet, ahol InnovaCity megvalósulhatott volna.

„A mintegy 20 ezer négyzetméteres, jelenleg elhanyagolt állapotban lévő földdarab, ahová az önkormányzat korábban egy „mini Szilícium-völgyet” képzelt el”

Miért nem GödörCity?

InnovaCity úgy tűnik nem több mint a meg nem valósult budaörsi Solaris City „Gödör”. Ilyen alapon a város weboldalán a GödörCity is szerepelhetne. Sőt -sajnos- a Gödörről többen tudják, hogy mit is jelent, mint InnovaCity-ről…

InnovaGödör, GödörCity, Idiocracy, Wittiocracy…

Gödör

Gödör