7 kérdés a budaörsi egészségügyi központ kapcsán

7 kérdés a budaörsi egészségügyi központ kapcsán

7 kérdés a budaörsi egészségügyi központ kapcsán, ami minden budaörsi lakost érint.

A budaörsi egészségügyi központ helyzete kapcsán nagyon sok a kérdés. Az eddig elhangzott vádak és a városvezetés szerződésbontása a korábbi szolgáltatóval az Europ-Med kft.-vel, minden budaörsiben komoly aggodalmat keltett.

Előzmény

A nyilvánosságra került dokumentumok, levelezések alapján elmondható, hogy az Europ-Med kft. két ügyvezetője, Dr. Kovács Attila és Dr. Gamal Eldin Mohamed között komoly ellentét alakult ki. A gondok a fizikoterápiás központ megnyitásakor kezdtek a felszínre törni és azóta komoly vádak, feljelentések és még nyomozás is indult az ügyben. 2016. június 9-én a társaság egyetlen bejegyzett ügyvezetőjét is visszahívták. Mindez sajtónyilatkozatokban és végül az előterjesztés mellékleteiben került a nyilvánosság elé.

Ami biztos…

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2016. június 22-én úgy határozott, hogy egy hónapos határidővel felmondja az EUROP-MED Kft.-vel megkötött feladatátadási szerződését, a cég fizetésképtelensége miatt. Továbbá a betegellátás zavartalanságának biztosítása érdekében, ellátási érdekből hozzájárul ideiglenes feladatellátó igénybevételéhez, a Telki Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. személyében és pályázatot ír ki a Budaörs Város Önkormányzata ellátás felelősségébe tartozó egyes egészségügyi szolgáltatások hosszú távú ellátására, feladatátadási szerződés keretei között.

Amit nem tudunk…

  1. Miért pont a Telki Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. látja el átmenetileg a betegellátást? Mi a garancia?

  2. Mire számíthatnak a lakosok, milyen változások lesznek az átmeneti időszakban?

  3. Mire számíthatnak az orvosok, szakápolók, az egészségügyi központ dolgozói? Milyen változások lesznek az átmeneti időszakban és a pályázat lezárulta után?

  4. Mi lesz az egynapos sebészettel az átmeneti időszakban?

  5. Mi lesz a Fizikoterápiás központtal?

  6. Valóban fizetésképtelenné vált az Europ-Med kft.?

  7. Mi a garancia arra, hogy a következő céggel nem lesznek hasonló gondok?

Bízzunk benne, hogy hamarosan megnyugtató válaszokat kaphatunk és a jelen helyzetből levonva a tanulságokat, megfontolt, bölcs döntés születik a jövőre nézve… (reméljük…)

Kapcsolódó oldalak

Bedőlt a budaörsi betegellátás, csődben az EUROP-MED Kft?

Folytatódik az egészségügyi központ körüli botrány?

Miért nem nyílik meg a fizikoterápiás központ Budaörsön?

Belviszályok, puccs-kísérlet az EUROP-MED Kft-nél?