KÉSZ: dr. Raffay Ernő előadása november 15-én

KÉSZ: dr. Raffay Ernő előadása november 15-én

A KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) budaörsi csoportja és a budaörsi Polgári Kaszinó tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait

dr. Raffay Ernő: Az I. világháború kirobbanása és a háború a győzedelmes 1916. évig című előadására

2016. november 15-én, kedden 18 órára, a PostArt kulturális központba (Budaörs, Templom tér 12., bejárat hátul)

Az előadás az I. világháború centenáriuma alkalmából hangzik el.

Helybiztosítás: fejeregyhazis@gmail.com

dr. Raffay Ernő

dr. Raffay Ernő

dr. Raffay Ernő

1948-ban született, Borjádon. Pécsett érettségizett 1968-ban. 1969–71 között sorkatona volt. 1977-ben végzett a szegedi József Attila Tudományegyetemen, történelem-Kelet-Európa története szakon. 1977–1993 között a JATE történészoktatója volt: gyakornok, majd tanársegéd, adjunktus. 1989-től docens. 1981-ben doktorált, 1987-ben kandidált. Az általa alapított Balkanisztikai Kutatócsoport vezetője. Néhány évig a Károli Kiadó igazgatója. Társalgási szinten beszél angolul és románul.

Tudományos és társadalmi tevékenysége

1989–90-ben az Erdélyi Szövetség társelnöke volt. 1993-94-ben a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója, 1996-tól a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója, tanszékvezetője. Később rektorhelyettese és a Bölcsészettudományi Kar dékánja. 40 szemeszteren keresztül Magyarország XIX-XX. századi történelmét tanította. Szakterülete Erdély és a román-magyar kapcsolatok, valamint Trianon és az elszakított területek magyarságának története. Három földrész sok városában tartott e témákban előadásokat.

A Trianon Társaság alapító tagja, később társelnöke. Rendszeresen közöl cikkeket és tanulmányokat. Trianon Titkai című könyvének jelentős szerepe volt a rendszerváltás időszakában abban, hogy a közfigyelem a határon túli magyarokra irányult.

2007-ben Szidiropulosz Archimédesszel létrehozta a Trianon Kutató Intézetet. A Kutatóintézet Trianoni Szemle néven ad ki történelmi folyóiratot 2009 januárja óta.

Forrás: A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából