Wittinghoff Tamás és a budaörsi egészségügyi központ (akta)

Módosító indítvány az egészségügyi központ működtetésére

Kovács Attila már az első ülés előtt tudta, hogy ki lesz az egyik új ügyvezető?

Dr. Kovács Attila levélben fordult a képviselő-testülethez, melyben azt állította (még a júniusi, az üggyel foglalkozó első ülés előtt), hogy az új szolgáltató egyik ügyvezetője Spányik András István, a Polgármester Úr, Wittinghoff Tamás volt élettársának a fia lesz.

a betegellátást Wittinghoff Tamás volt élettársának fia veszi majd át

Levél részlet:

“Az is tudomásunkra jutott egyéb információk mellett, hogy ezen új „befektető” avagy szolgáltató Lantos Csaba, illetve valamely, érdekeltségébe tartozó gazdasági társaság (lesz), a szolgáltatásra tudomásunk szerint a FAST MEDICAL GROUP Korlátolt Felelősségű Társaságot (székhely: 2040 Budaörs, Kálvária utca 11.; telephely: 2040 Budaörs, Kossuth Lajos utca 9.; ügyvezető: Spányik András István) kívánják kijelölni (ezen cég látja el jelenleg az Egészségügyi Központ sürgősségi betegellátását;

a cég tavaly alakult, és ügyvezetője a Polgármester Úr volt élettársának a fia).”

Dr. Kovács Attila leveleDr Kovaacs_level_Budaors-Kepviseloo-testuulet_20160621

2016. augusztus 31. rendkívüli KT ülés.

Jegyzőkönyv: 2016. augusztus 31. rendkívüli KT ülés.

Jegyzőkönyv részlet:

Löfler Dávid képviselő: Bizottsági ülésen feltették a kérdést és Vágó Csaba mondta, hogy ez a levél, ez szerintük valótlanságokat tartalmaz, de akkor felteszi ő most itt a kérdést, hogy tehát az igaz-e, hogy a polgármester úr volt élettársának a fia érdekeltsége-e ez a cég? Tehát, van-e köze ehhez a polgármester úrnak? – akkor ő ezt föltenné most.

 Wittinghoff Tamás polgármester: Tisztelt képviselő úr, erre annyit tud válaszolni, hogy 16 éve házasságban él, de nem pontosan érti az összefüggést, de miután itt van a cégnek az ügyvezető igazgatója, megkéri, hogy akkor Spányik Andrással kapcsolatosan, ha lehet, akkor az információt ossza meg a jelenlévőkkel, mert lehet, hogy autentikusabb, ő pedig nem ismeri a cég belső ügyeit.

Zsákai Zoltán ügyvezető igazgató (Jump Consulting Kft.): Röviden bemutatkozik, melynek során elmondja, hogy ő a Jump Consulting Kft. ügyvezető igazgatója és többségi tulajdonosa.

A kérdésre reagálva pedig azt tudja mondani, hogy Spányik doktor valóban a Jump Consulting Kft. ügyvezető igazgatója, de nem tagja, tehát nem rendelkezik tulajdonosi részesedéssel. Egyébként a Jump Consulting Kft. egy magán egészségügyi szolgáltató cég, Pasaréten üzemeltet egy 1000 m2-es egészségügyi klinikát és a Spányik doktor ennek a klinikának a szakmai igazgatója.

Löfler Dávid képviselő: Tehát, akkor most ő felteszi polgármester úrnak még egyszer a kérdést: tehát, amit Kovács Attila állított, van-e ilyen összefüggés? Tehát, Dr. Spányik András Istvánhoz a polgármester úrnak van-e ilyen kötődése vagy valami érdekeltsége?

Wittinghoff Tamás polgármester: az a helyzet, hogy hosszú volt a nyár és dolgoztak a városért, rengeteg tárgyalást folytattak számtalan céggel, tárgyaltak a Telkivel, tárgyaltak egy óbudai céggel, tárgyaltak a MÁV Kórház képviselőivel. Nem tudja, hogy melyikben dolgozik olyan, aki bármilyen szinten rokoni kapcsolatban lenne vele. Spányik András nem rokona.

De elmondja, hogy nagyon hiányzott már Löfler Dávid képviselő úrnak a mindenféle alantas támadása és az ilyen jellegű kritikák, de számára a legszebb az volt, amikor Kovács Attila nevét, akinek a nevét Löfler Dávid képviselő úr hozta föl, aki láthatóan, megint szigorúan szakmai szempontokat vett elő, mert nyilván az a kérdés, hogy a jelenlegi helyzet hogyan alakult ki, miért kell megoldást találni, a város számára mi a megfelelő út, hogyan lehet majd a pályázaton részt venni, stb., tehát látja, hogy Löfler Dávidot és képviselőtársait a szakmai kérdések izgatják nagyon! A helyzet az, hogy egyébként Spányik Andrást valóban nagyon jól ismeri, gimnáziumi tanár az édesapja, tehát nem tudja, hogy a gimnáziumból is az édesapját valószínűleg el kell távolítani, mert Őt is ismeri. Nem tudja, hogy ezeket az összefüggéseket hogyan kell értékelni! A dolognak a lényege mégiscsak az, hogy van egy szolgáltató, akivel szerződésben van az önkormányzat, és ez a szerződés, hogyha az önkormányzat nem lép valamit, akkor problémát fog okozni. Amikor Kovács Attila annakidején – és az is egy bájos történet volt, megint egy jellemző FIDESZ-es történet – Százhalombattán, mint szolgáltató, kellemetlen helyzetbe került, akkor úgy lett aposztrofálva, mint egykori liberális politikus, aki Wittinghoff Tamás haverja. Amikor Budaörsön ugyanezzel az emberrel probléma merült föl, hogy ez mennyire megalapozott vagy nem azt nem tudja, de mindenesetre azt lehet tudni, hogy több 100 millió forintos büntetőfeljelentés van vele kapcsolatban, de ezt ő nyilván nem fogja értékelni, nyilván nem fogja prejudikálni, de az mégiscsak bájos, hogy akkor, amikor Százhalombattán ez történik, akkor az ő haverja, amikor Budaörsön ilyen történik, akkor meg az derül ki, hogy a FIDESZ frakció, Löfler Dáviddal az élen, sajtótájékoztatót tart azzal, aki állítólag az ő haverja. Érdekes! Most nem azt kérdezik tőle, hogy Kovács Attila úrral milyen a haversági viszonya, hanem, hogy Spányik András a barátja-e? Egyébként Spányik Andrást a barátjának tartja, de hogy ez mennyiben tartozik a dologhoz és mennyire szakmai kérdés, azt nem pontosan tudja megítélni. Mindenesetre nem úgy barátja, mint a „nemzet gázszerelője” és a miniszterelnök barátsága és egyáltalán nem a strómanja.

 

Videón az ülés összefoglalója, Wittinghoff magyarázkodása:

Wittinghoff Tamás nevelt fiáról magyarázkodik

Eredeti teljes videó:

http://www.budakornyekitv.hu/telepulesek/budaors/3001-a-polgarmester-valaszol-wittinghoff-tamas

Így hazudik a BFE?

JUMP CONSULTING Kft. cégkivonat

Cégkivonat: JUMP CONSULTING Kft. cégkivonat

forrás: https://www.e-cegjegyzek.hu/

Részlet a cégkivonatból:

13.
A képviseletre jogosult(ak) adatai
13/6.
Zsákai Zoltán (an.: Fehér Anna)
Születési ideje: 1973/06/18
2040 Budaörs, Árvácska utca 21.
Adóazonosító jel: 8388841459
A képviselet módja: önálló
A képviseletre jogosult tisztsége: ügyvezető (vezető tisztségviselő)
A hiteles cégaláírási nyilatkozat vagy az ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-minta benyújtásra került.

Jogviszony kezdete: 2016/04/21
A változás időpontja: 2016/04/21

Bejegyzés kelte: 2016/06/15 Közzétéve: 2016/06/17

Hatályos: 2016/04/21 …
13/7.
Dr. Spányik András István (an.: Haraszti Klára)
Születési ideje: 1986/04/18
2040 Budaörs, Nádasdűlő sétány 9. 2. em. 6.
Adóazonosító jel: 8435713938
A képviselet módja: önálló
A képviseletre jogosult tisztsége: ügyvezető (vezető tisztségviselő)
A hiteles cégaláírási nyilatkozat vagy az ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-minta benyújtásra került.

Jogviszony kezdete: 2016/04/21
A változás időpontja: 2016/04/21

Bejegyzés kelte: 2016/06/15 Közzétéve: 2016/06/17

Hatályos: 2016/04/21 …

Sajtótájékoztató videók


 

Korábbi bejegyzések az egészségügyi központ kapcsán

Wittinghoff Tamás párttársa az új ügyvezető?

EUROP-MED, Wittinghooff Tamás és a budaörsi egészségügyi központ

Ismét szerződés bontásra készül Budaörs az EUROP-MED Kft.-vel?!

Bedőlt a budaörsi betegellátás, csődben az EUROP-MED Kft?

Belviszályok, puccs-kísérlet az EUROP-MED Kft-nél?