Megtagadta a tiszteletadást Wittinghoff Tamás a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Megtagadta a tiszteletadást Wittinghoff Tamás a kommunizmus áldozatainak emléknapjánMegtagadta a tiszteletadást Wittinghoff Tamás a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Wittinghoff Tamás Budaörs város polgármestere megtagadta a tiszteletadást a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjára kitűzött képviselő-testületi ülésen. Majd arról beszélt, hogy
szerinte nem is volt kommunizmus Magyarországon.

Hat éve 2015. február 25-ére a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjára tűzte ki Wittinghott Tamás Budaörs polgármestere a budaörsi képviselő-testület ülését.

Gáspár Béla a Fidesz-KDNP frakciójának képviselője napirend előtti felszólalásában az emléknapra való tekintettel kérte, hogy felállva, egyperces néma tiszteletadással emlékezzen a képviselő-testület a kommunizmus áldozataira.

Wittinghoff Tamás a kérést elutasította, nem rendelte el az egyperces néma tiszteletadást az áldozatok emlékére, inkább arról tartott előadást, hogy szerinte nem is volt kommunizmus Magyarországon.

Kövér László megadta a tiszteletet

Wittinghoff Tamás miután a tiszteletadást elutasította, azzal próbált érvelni, hogy vele az ülés előtt nem egyeztettek és Kövér László is hasonlóképpen járt el a parlamentben.

De ez nem igaz.

Az alábbi videóból kiderül, hogy Kövér László teljesítette a kérést és egyperces néma tiszteletadást rendelt el (minden előzetes egyeztetés nélkül).

Wittinghoff Tamás a mai napig Budaörs Város polgármestere és a mai napig nem kért bocsánatot.

ECHO TV riport

Az összellenzék akcióján egy DK-s aktivista jelentette ki, hogy szerinte Magyarországon nem volt kommunizmus

A látogatásról készült videó megtekinthető itt. (17:14-től látható a kijelentés)

Ellenzéki akció Budakeszin

Kapcsolódó

Origó – Úgy leégett az ellenzék, hogy a fal adta a másikat

Újabb országos ellenzéki hisztéria keltő akció a budaörsi képviselő-testületben