Újabb 122 millió forintnyi központi támogatás Budaörsnek

Idén megújul a Hársfa és a Puskás Tivadar utca egy-egy fontos szakaszaHársfa utca (2018.)

Idén megújul a budaörsi Hársfa és a Puskás Tivadar utca egy-egy fontos szakasza központi forrásból.

Március elején megkezdődött az útfelújítás a Hársfa utcában, a Stefánia utcára merőleges részen, valamint a Puskás Tivadar utcában, a Szivárvány utcai parkolótól a Baross utcáig.

A munkálatokra 122 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Budaörs Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén című kiírásra.

Az elnyert 122 millió forintos támogatást az önkormányzat 52 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 174 millió forintból valósul meg Budaörs két fontos útjának rekonstrukciója.

A Puskás Tivadar utca megújuló szakasza egy belterületi gyűjtőút, amelyen naponta több ezren járnak munkába, illetve otthonaikba, hiszen többemeletes társasházak és irodaházak szegélyezik.

A Hársfa utca szintén hatalmas forgalmat bonyolít: ezen juthatunk el többek között a városi uszodába, valamint az 1. számú Általános Iskolába.

Az utak felújítása mellett úgynevezett forgalombiztonsági elemeket is elhelyeznek a területen. Így például kikerül tíz jelzőtábla, a gyalogos átkelőhelyeknél kiegészítő felfestéseket végeznek, valamint burkolati prizmákat és taktilis rázókősort is kiépítenek. A projekt részeként a Hársfa utcában öt darab P-alakú kerékpártámasz is épül.

Akik használták, tudják: mindkét út állapota indokolttá tette a felújítást. A projekt végeztével amellett, hogy a környéken élők, dolgozók és tanulók sokkal jobb minőségű utakon közlekedhetnek majd, a város teljes lakosságának körülményei javulnak, hiszen mindenki által jobban elérhetővé válnak az itt található közszolgáltatások és vállalkozások.

PROJEKT CÍME: Önkormányzati tulajdonú szilárd burkolatú belterületi utak korszerűsítése Budaörsön

PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2040 Budaörs, Puskás Tivadar utca, Hársfa utca

A projekt kezdésének dátuma: 2019.03.01.

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2019.12.31.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium     

A támogatás összege: 122,014 millió forint

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

Kapcsolódó dokumentumok:

A fejlesztés alapadatai

forrás: budaors.hu