VII. Goldtimer Nap a Budaörsi Repülőtéren

VII. Goldtimer Nap a Budaörsi RepülőtérenVII. Goldtimer Nap a Budaörsi Repülőtéren

2019. április 27-én szombaton VII. Goldtimer Nap lesz a Budaörsi repülőtéren. A belépés ingyenes!

Program:

9:00 és 10:00 óra között: oldtimer járművek érkezése
10:00 és 17:00 óra között: repülési lehetőség a Li-2, Po-2 és Kánya repülőgépekkel

A rendezvényre a belépés díjtalan!

Az eddigiektől eltérően a repülőtéren belül máshol kerülnek megrendezésre a programok.
A változás miatt mind a parkolás, mind a belépés, mind a repülés új helyszínre került.

Térkép

Repülési árak

Repülési árak

Általános tájékoztató a rendezvényről, 
gyakran ismételt kérdések:

– Hogyan juthatok el a budaörsi repülőtérre autóval?
Budapest irányából az Egér úton haladva, a Kőérberki út lámpás kereszteződésénél balra kanyarodjanak. Itt tábla is jelzi a Budaörsi Repülőteret. A Kőérberki úton haladva az emelkedő tetején, a repülőtér sarkában, jobb oldalon található az ingyenes parkoló. Ebből a parkolóból a repülőtér körépülete elé sétálva tekinthető meg az oldtimer autó kiállítás.
Akik Budaörs ( Tesco, Kika ) irányából érkeznek, a Mol körforgalmat egyenesen elhagyva tovább kell haladniuk a repülőtér mögött vezető úton, balra kanyarodó utat követve rá kell térniük a Kőérberki útra. A kanyartól kb. 200 m-re, bal kéz felé esik majd a kialakított parkoló, ahonnan be lehet sétálni a körépület elé. 

– Hogyan juthatok a rendezvényre BKK-val? 
Aki a közösségi közlekedést választja, az a legegyszerűbben a Kelenföld vasútállomásról induló (4-es Metró végállomása) 187-es vagy 87-es jelű autóbusszal utazhat a budaörsi repülőtérre, ahol a „Budaörsi repülőtér” megállónál kell leszállni. Budatétény Campona irányából a 287 jelű autóbusszal is elérhető a repülőtér, itt a „Repülőgépes Szolgálat” megállónál kell leszállni. Budaörsről a 287A jelű autóbusszal kell a „Repülőgépes Szolgálat” megállóig utazni, vagy a helyi ingyenes 288-as buszjárattal szintén a „Repülőgépes Szolgálat” megállóig.

– Hogyan repülhetek a nyílt napon a Li-2-essel, a Po-2-essel vagy a Kányával?
A repülésekre nem kell előzetesen regisztrálni, érkezési sorrendben lehet jelentkezni az alapítványi támogatójegy megvásárlását követően. A 2 év alatti gyermekek is felülhetnek a Li-2-es gépre (díjmentesen), de a biztonsági előírásoknak megfelelően, csak a szülő ölében utazhatnak. 
A Po-2-es gépben csak 14-éves kortól lehet utazni.

– Mikortól lehet bemenni a repülőtérre?
A nyílt napra 10-órától várjuk az érdeklődőket, de a korábban érkezők is bejuthatnak a repülőtér területére.

– Van-e belépőjegy? 
A nyílt napon való részvétel INGYENES, csak a támogató jegyekért kell fizetni, melynek az árait korábban közöltük.

– Lesz légibemutató is?
Külön repülőbemutató nem lesz, de a reptéren szokásos üzemnap van, tehát több légi járművet is láthatnak a vendégek fel- és leszállni.

– Kutyát lehet hozni a repülőtérre?
A repülőtér területére kutyát behozni szabad, de a tisztaságról, és a biztonságról (póráz) a gazdiknak fokozottan ügyelniük kell.

– Milyen árusok lesznek a repülőtéren?
A nyílt napon kereskedelmi tevékenység nem folytatható, tehát árusok részvétele nem megengedett. A látogatók részére szemétgyűjtő konténerek, illetve mobil wc-k kihelyezése megoldott.

Külön figyelmeztetnénk azon autóval érkező vendégeket, akik nem a kijelölt helyen parkolnak le, továbbá a motorral, kerékpárral, gyalog kilátogató vendégeket, hogy a repülőtér futópályáin, gurulóútjain, és üzemi területein áthaladni SZIGORÚAN TILOS!!!!!!!

Goldtimer nap

Forrás: goldtimer.hu