Wittinghoff újabb lakóparkot zúdít Budaörsre

Wittinghoff újabb lakóparkot zúdít BudaörsreWittinghoff újabb lakóparkot zúdít Budaörsre

Budaörs nyugati kapujában épülhet lakópark Wittinghoff Tamás javaslatára, amit a saját képviselői rendkívül gyorsan meg is szavaztak.

A kis faluból harmincezres város lett. Egyre több kertes családi ház helyén építenek többlakásos társasházakat. A várost lassan körbeveszik az utóbbi években épült lakóparkok.

Iroda, vendéglátó, 70+10 lakás jöhet?

Budaörs nyugati kapujában található a külterületi 031 hrsz-ú ingatlan, amin tulajdonosa 70 db garzonlakást és 10 db penthouse lakást szeretne elhelyezni, irodákkal és vendéglátó helyiségekkel.

Wittinghoff Tamás előterjesztette a terület belterületbe vonását és a beruházás megvalósításához szükséges módosításokat a budaörsi képviselő-testület májusi ülésére, amit a BFE-s többségű testület meg is szavazott.

Az ingatlan jelenleg alacsony intenzitású, hegyvidéki rekreációs különleges építési övezetbe tartozik, ahol lakórendeltetés és iroda rendeltetések nem helyezhetőek el, de Wittinghoff Tamás polgármester előterjesztése szerint a terület Lk kisvárosias lakóterületbe való átsorolása javasolt.

Látványtervek

Így a javaslat alapján belterületbevonással beépülhet a terület, a Budaörs tábla kijjebb kerül és Budaörsre újabb 80 lakás, iroda és vendéglátó forgalma zúdul.

Ráért 15 évig, most sürgősen döntöttek…

Wittinghoff Tamás előterjesztése a szakbizottság ülésére késve érkezett, a képviselő-testületi ülést megelőző napokban pedig még jelentős módosító indítvány is érkezett hozzá, amit a szakbizottság sem tárgyalt.

A terület hasznosításának kérdése már 15 éve téma, most hirtelen kellett dönteni. A Fidesz-KDNP frakció hiába kérte, hogy az előterjesztést tárgyalja újra a szakbizottság – tekintve a jelentős módosításokat – láthatóan a városvezetésnek fontos volt, hogy azonnal megszülessen a döntés.

Nem csak a képviselőket érte váratlanul a javaslat, a lakossággal sem egyeztettek, mondván majd úgyis lesz „kötelezően” lakossági fórum, hiszen ez az eljárás menete.

A javaslathoz érkezett módosító indítvány több vállalást is tartalmaz a tulajdonos részéről, de ezeket a szakbizottság szintén nem tárgyalta.

Még Wittinghoff képviselői sem értenek vele egyet.

A szakbizottság ülésén Bakó Krisztina BFE-s képviselő Wittinghoff előterjesztését bírálta, felhívva a figyelmet arra, hogy ez nem jó a városnak és komoly lakosságszám növekedést okozhat, a már megtelt városban.

Az érvek Wittinghoff Tamás-t láthatóan nem győzték meg, képviselői (Bakó Krisztina kivételével) így is megszavazták az előterjesztést..

A képviselő-testület ülésén a napirend tárgyalásakor Bakó Krisztina elhagyta az üléstermet.. (Vajon miért?)

Jegyzőkönyv részletek, Bakó Krisztina (BFE) felszólalásai a TFVB ülésén:

dr. Bakó Krisztina képviselő: Miért jó az a település számára, ha garzon méretűben határozzák meg a kialakítandó egységek hetven százalékát? Ezzel sokkal nagyobb tulajdonosszámot generálnak egy megtelt városban. A vállalkozói érdeket érti, de azt nem, hogy a városnak ez miért jó, azt nem. Miért öt évre, és miért nem mindig korlátozzák  a kialakított irodák/étterem tekintetében a funkcióváltást? Sosem volt  a nagy beruházások ellen, de itt most sok dolgot nem ért, ráadásul ez külterület, nem tudja mekkora igény van iroda funkcióra itt.

dr. Bakó Krisztina képviselő: A továbbiakban sem győzték meg, nem tud egyet érteni, ha vannak jó érvek, azt szívesen meghallgatja.

De miért? Van az a pénz?! Koncepció?

Wittinghoff Tamás láthatóan az országos ellenzék politikájára koncentrál, miközben a városvezetéssel érdemben már nem foglalkozik.

Az előterjesztés elérhető itt:

itt és itt

Lakossági fórum lesz a témában.

A témát a Budaörs TV Napirend után című műsorában is megvitattuk, Bíró Gyula alpolgármesterrel