Veszélyes és e-hulladék gyűjtés Budaörsön 2020. október 10-én szombaton.

Veszélyes és e- hulladék gyűjtés Budaörsön (2016. ősz)Veszélyes és e- hulladék

A veszélyes-, és e-hulladék átvételének időpontja és helyszíne: 2020. október 10. (szombat), 8:00-16:00 óra között – Ifjúság utca (parkoló)

Ifjúság utca (parkoló)

Részletek a BTG weboldalán és alább olvashatóak:

Tisztelt Budaörsiek!

Budaörs Város Önkormányzata a BTG Nonprofit Kft. közreműködésével lakossági veszélyes- és e-hulladék gyűjtést szervez.

A törvényben is rögzített szabályozást figyelembe véve veszélyesnek minősülnek olyan anyagokat tartalmazó hulladékok, amelyek a talajba, a felszíni, a felszín alatti vizekbe vagy a levegőbe jutva, az egészségre és a környezetre kockázatot jelentenek.

Az ilyen jellegű hulladék speciális és körültekintő elbánást igényel.

Az akció során az alábbiakban felsorolt hulladékokat lehet leadni:  kiürült spray flakonoksavak és lúgokszárazelemek, akkumulátorokragasztók és gyantákpermetezőszerek, vegyszereklejárt szavatosságú gyógyszerekhasznált tonerek (nyomtató patronok)
fénycsövek, izzókfagyállóhasznált étolajfestékmaradék, hígító és egyéb oldószerekhasznált motorolajA veszélyes hulladékgyűjtés keretében használt gumiabroncsot is átveszünkAz ún. „e-hulladékok” az elektronikai és számítástechnikai eszközökből származnak, melyek már – meghibásodásuk, avulásuk miatt – értéktelenné váltak, de a bennük lévő anyagok környezet- kockázatos hulladéknak tekinthetőek:képcsöves és digitális TV-k, monitorokszámítástechnikai eszközök, konzolokhíradástechnikai gépek, Hi-Fi berendezésekháztartási kisgépek, kábelek
Az alábbi anyagok tekintetében csak a jelzett mennyiségeket tudja társaságunk átvenni:használt személyautó abroncsmax. egy garnitúra (4 db),falfesték, zománcfesték, oldószerekmax. 10 kg / háztartás Palát és bitumenes szigetelőt, illetve egyéb, építkezésből származó hulladékot nem veszünk át!
 A veszélyes-, és e-hulladék átvételének időpontja és helyszíne:
2020. október 10. (szombat), 8:00-16:00 óra között – Ifjúság utca (parkoló)
A nagyobb súlyú elektronikai készülékeket (hűtőszekrény, mosó- és mosogatógép, képcsöves TV, stb), október 10-én, házhoz menő rendszerben is leadhatják.Amennyiben azt választják, hogy munkatársaink háztól szállítsák el a hulladékká vált elektromos berendezést, kérjük, jelezzék 2020. október 6-ig az alábbi elérhetőségek bármelyikén:ugyfelszolgalat@btg.hu e-mail címen,hétköznap 8:00 és 15:00 óra között a 06 30 937 8299 mobil telefonszámon,központi számunk (+23 420-151) tárcsázásával és a 6. menüpont (ügyfélszolgálat) kiválasztásával, vagyügyfélszolgálati időben személyesen, társaságunk ügyfélszolgálatán!
Együttműködésüket előre is köszönjük!