Tűzgyújtási tilalom Pest megyében is

Tűzgyújtási tilalom Pest megyében isTűzgyújtási tilalom Pest megyében is

A Budaörsi Polgármesteri Hivatal ezúton felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a Nébih, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, Pest megyében is elrendelte 2022. március 5-től a tűzgyújtási tilalmat.


A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, hiszen a jó időben egyre többen választanak szabadtéri programokat vagy kezdik meg a kerti munkálatokat. A veszélyt egyrészről a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz. Másrészről kockázatot jelent az emberi gondatlanság is, hiszen a szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák. Arról, hogy az adott napon van-e tűzgyújtási tilalom ezen a térképen<https://katasztrofavedelem.hu/55/tuzgyujtasi-tilalom-terkep> tájékozódhat.



Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Lakosságot, hogy az avar-és kerti hulladékok égetéséről,
valamint a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezés helyi szabályozásáról szóló 4/2011-es önkormányzati rendelet<https://www.budaors.hu/index.php?module=docs&action=getfile&id=2816> értelmében a hulladékszállításba bevont ingatlanokon zöldhulladékot égetni szigorúan tilos. A kerti hulladékot elsősorban komposztálással, mulcsozással lehet helyben hasznosítani vagy zöldhulladékos zsákban, a gallyakat kötegelve a HULLADÉKNAPTÁR<https://www.fkf.hu/hulladeknaptar-budaors> szerinti időpontban lehet kihelyezni.