Csenger-Zalán Zsolt: A berlini választások tanulságai!

Csenger-Zalán Zsolt: A berlini választások tanulságai!

Csenger-Zalán Zsolt: A berlini választások tanulságai! „A héten a hagyományokhoz híven ismét zengzetes napirend előtti felszólalások nyitották a parlamenti napot.” -írta meg a gondola.hu.

Csenger-Zalán Zsolt: A berlini választások tanulságai!

Tisztelt Ház! Pénteken volt egy éve annak, hogy 2015. szeptember 16-án a röszkei csata néven elhíresült határtámadás megtörtént, ahol rendőreink első alkalommal védték meg azt a határt, amit egy jó döntéssel kialakítottunk. Akkor addig annyiban mindenképpen egy választópont volt ez, hogy korábban menekültválságról beszélt mindenki, egész Európa, és ekkor látszott először az, hogy itt nem menekültekről, hanem bizony agresszív migránsokról van szó. Akkor nagyon-nagyon sok kritikát kapott mind a kerítés, mind a határvédelem, mind pedig maga az egyébként teljesen jogszerű rendőri fellépés. Elég, ha csak Faymann kancellárra gondolunk, az ő kijelentéseire. Az persze árulkodó, hogy a kancellár úr ma már nem aktív politikus.

– Ma már egyre inkább nyilvánvaló: a magyar kormányzatnak ez a lépése, ez az irányvonala a helyes, és Európa is kezd ebbe az irányba indulni. Ugyanakkor vannak még, akik makacsul kitartanak a mellett az elképzelés mellett, hogy menekültekről van szó, olyan emberekről, akiket integrálni kell és lehet, és különösen a „lehet” szót hangsúlyoznám. Így van ezzel máig Brüsszel, de nyugodtan mondhatjuk, hogy az SPD-CSU vezette német kormány is Angela Merkellel az élén.

– Ma már napnál világosabb, hogy az integráció nem működik. Nem működik sehol Európában, és nem működik Németországban sem. Hogy mást ne mondjak: egymillió bevándorlóból alig száz körüli nagyságrendben vállalnak munkát, alig százan dolgoznak. Ez körülbelül olyan, mintha arányaiban nézve Pest megyében, ahol 1,3 millió ember él, az összes megyei közül, mindössze néhány százan dolgoznának. Az emberek látják a helyzetet Németországban is, és ki is nyilvánították a véleményüket. Mecklenburg-Elő-Pomerániában két hete az SPD mínusz 5, a CDU mínusz 4 százalékot kapott, és ezzel szemben a semmiből a migrációs válságra adott határozott válasszal a politikába betört Alternative für Deutschland, az AFD plusz 20 százalékot kapott. De ez nem egy elszigetelt jelenség, hiszen tegnap Berlinben voltak helyhatósági választások. Az SPD, a szociáldemokraták mínusz 6,8, a CDU mínusz 5,8 százalékot kapott a korábbi eredményéhez képest, és ezzel történelmi mélypontra kerültek, míg a baloldal, a Linke plusz 4 és az AFD plusz 14,1 százalékot kapott. Tehát teljesen nyilvánvaló, hogy a hibás migránspolitikát folytató néppártok történelmi mélypontra, míg a szélsőségek, a bal- és jobboldali szélsőségek pedig határozottan előretörtek.

– A német embereknek csak helyi választásokon volt most lehetősége kinyilvánítani a véleményét, ezzel szemben nekünk, magyaroknak Európában első ízben október 2-án lehetőségünk lesz arra, hogy megerősítsük azt a migránspolitikát, amelyet Magyarország folytat, megerősítsük azt, hogy mi akarjuk eldönteni azt, hogy kivel akarunk együtt, egy országban élni és dolgozni.

– Tisztelt Ház! Röszkén a rendőrök védték meg Magyarország határainak sérthetetlenségét, ha úgy tetszik, a magyar szuverenitást. Október 2-án mi mindannyian a szavazatunkkal, egy tollal a kezünkben a „nemhez” húzott x-szel tehetjük ezt meg. Meg kell tennünk!

Facebook