A budaörsi Fidesz sajtótájékoztatót tartott: Két éves a Kőhegyi tájseb

A budaörsi Fidesz sajtótájékoztatót tartott: Két éves a Kőhegyi tájsebA budaörsi Fidesz sajtótájékoztatót tartott: Két éves a Kőhegyi tájseb

A budaörsi Fidesz sajtótájékoztatót tartott a Máriavölgy utcában, a kőhegyben keletkezett tájseb előtt, hogy felhívja a figyelmet a több mint két évvel ezelőtt történtekre és az azóta is tisztázatlan kérdésekre.

Nagy Sándor András (a budaörsi Fidesz elnöke) beszéde:

Két esztendeje indultak el a munkagépek a Máriavölgy utcában, hogy sebet ejtsenek városunk büszkeségén, a Kőhegyen. Két éve várják hiába a budaörsiek a tájseb begyógyítását, és két éve várják hiába a felelősök számonkérését.

Ez a botrány Jelképe mindannak a természet rombolásnak, ami 25 éve zajlik Budaörsön a baloldali városvezetés irányítása alatt.

Két év után még mindig főépítészként dolgozhat az a személy, aki az építkezést elősegítette. Két év után még mindig a baloldali fejlődésért egyesület bizottsági tagja az a személy, aki a tervtanácsban lobbizott, hogy megvalósulhasson a Kőhegy romboló terv.

Minden jel arra mutat, hogy a polgármesteri hivatal nyakig benne volt az ügyben. Ez nem a véletlen műve volt. A polgármesteri hivatalban tudták jól, hogy itt mi készül, látták a terveket, hetekig tanácskoztak, a polgármester emberei a tervtanácsban jóváhagyták, a polgármester emberei az építési hivatalban engedélyezték.

Két éve tart a polgármester szánalmas magyarázkodása az ügyben, hogy a városvezetést semmiféle felelősség nem terheli, és szabályosan járt el a hivatala. Aztán egy tv interjúban elszólta magát, hogy a hivatala egyik beosztottja már nem dolgozhat Budaörsön az ügy miatt.

Mindebből az derül ki, hogy a baloldali városvezetés felelős a Kőhegy rombolásért. Először szokásához híven a kormányt próbálta hibáztatni, de hamar lebukott, amikor kiderült, hogy az építési engedélyt pont a budaörsi polgármesteri hivatal adta ki erre a szörnyűségre. A budaörsi lakosok tiltakozása következtében pedig pont a Pest Megyei Kormányhivatal állította le az építkezést.

A helyi Fidesz küldetése, hogy a budaörsiek számára fontos ügyeket képviselje. Hozzánk fordultak az itt élő emberek két éve, hogy segítsünk tüntetést szervezni a Kőhegy rombolás ellen, amit meg is tettünk. Aztán azt kérték, legyen vizsgálat.

Mi egy független, összpárti vizsgálóbizottság felállítását Indítványoztuk, amit a baloldali városvezetés aljas módon megakadályozott. A budaörsi polgármester rejtegeti a felelősöket a mai napig, és nem akarja, hogy a budaörsiek megismerhessék az igazságot.

Nem ez as első eset, hogy a kormányhivatalnak kell megvédeni Budaörsöt, mert hiába várnak a lakosok megoldásra a városvezetéstől. Ezt az ügyet ugyanúgy a szőnyeg alá kívánja söpörni a baloldal, mint a budaörsi gödör ügyét, vagy az egészségügyi központ szét-rablását, aminek a szálai a polgármesterhez vezetnek.

A budaörsi Fidesz ugyanúgy a végére fog járni az ügynek is, és ugyanúgy fog harcolni azért, hogy ez a tájseb begyógyuljon, mint ahogy elértük, hogy betemessék a gödröt.

Ha kell, minden évben eljövünk ide, és indítványozzuk az ügy kivizsgálását, ha kell, minden évben eljövünk ide, és számon kérjük a városvezetést, és követeljük az ügy megoldását. Budaörs a Kőhegy rombolásnál többet érdemel.

Kapcsolódó anyagok: A tavalyi sajtótájékoztató

Ki gyógyítja be a Kőhegy tájsebét?

A budaörsi Fidesz sajtótájékoztatója a tájrombolásról (videó)

A kőhegyi tájseb már két éves, felelősök nincsenek?