Lakóépületek, társasházak korszerűsítése és gazdaságfejlesztés Budaörsön

Lakóépületek, társasházak korszerűsítése és gazdaságfejlesztés BudaörsönLakóépületek, társasházak korszerűsítése és gazdaságfejlesztés Budaörsön

Módosító indítvány Budaörs Város Önkormányzat 2018. évi költségvetéséhez: 150 millió forintos pályázati keret lakóépületek, társasházak korszerűsítésére és gazdaságfejlesztéshez Budaörsön.

2018. február 21-én tárgyalja a képviselő-testület Budaörs Város Önkormányzat 2018. évi költségvetését, amihez egy módosító indítványt nyújtottunk be (Fidesz-KDNP).

A módosító indítvány egy 150 millió forintos pályázati keretet biztosít három célra:

  • Gazdaságfejlesztéshez nyújtott pályázati támogatás (50 millió)

  • Iparosított technológiával épült társasházak korszerűsítéséhez nyújtott pályázati támogatás (50 millió)

  • Hagyományos technológiával épült lakóépületek korszerűsítéséhez pályázati támogatás (50 millió)

A pályázatokon csak budaörsi lakosok, cégek, vállalkozások indulhatnának.

150 millió forint

150 millió forint Budaörs Város költségvetéséhez viszonyítva egy alacsony összeg, nem éri el a költségvetés 1%-át. Az ebből a keretből megvalósuló korszerűsítések nagy előrelépést jelenthetnek a lakótelepi társas házakban élőknek és a kertes házas övezetben vagy az óvárosban található ingatlanok tulajdonosaiknak is.

A gazdaságfejlesztése Budaörs szempontjából egy nagyon fontos kérdés, hiszen a város jelentős bevétele az iparűzési adóból származik. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy pályázati kerettel támogassuk a helyi vállalkozásokat, cégeket.

Lakóépületek korszerűsítése

Lakóépületek korszerűsítése

Homlokzat felújítás, hőszigetelés, kazáncsere, fűtés és/vagy használati meleg víz ellátásának korszerűsítése, megújuló energiával üzemelő alternatív, földgázt kiváltó berendezések…

A hagyományos technológiával épült lakóépületek korszerűsítéséhez korábban is nyújtott támogatást Budaörs Város önkormányzata. A támogatás keretét idén 50 millió forinttal szeretnénk megemelni és a pályázatot szélesebb körre szeretnénk kiterjeszteni.

Társasházak korszerűsítése

Társasházak korszerűsítése

Lift felújítás, lépcsőházak korszerűsítése, akadálymentesítése…

Iparosított technológiával épült társasházak korszerűsítéséhez korábban is nyújtott támogatást Budaörs Város önkormányzata. A támogatás keretét idén 50 millió forinttal szeretnénk megemelni és a pályázatot szélesebb körre szeretnénk kiterjeszteni.

Gazdaságfejlesztés

Gazdaságfejlesztés

Budaörs Város Önkormányzat 2018. évi költségvetésében a gazdaságfejlesztésére vonatkozólag, sem koncepció, sem konkrétum nem kerül említésére, annak ellenére, hogy a város bevételeinek jelentős része az iparűzési adóból származik.

Ezért is tartjuk kiemelten fontosnak, hogy a gazdaságfejlesztésére javasolt 50 milliós keret beépüljön Budaörs Város költségvetésébe. A keret összeg pedig a helyi vállalkozások, cégek, fejlődését és a városban maradását erősítse. A gazdaság fejlődése a város fejlődését hozza magával.

Mi a baj az egésszel?

Csupán annyi, hogy a Budaörs Fejlődéséért Egyesület a módosító indítványunkat nem támogatta a pénzügyi bizottság ülésén és várhatóan a szerdai képviselő-testületi ülésen sem fogják megszavazni.

Így csak javaslat marad az egész…

Kapcsolódó linkek:

A módosító indítvány megtekinthető itt.

Nyilvánosságra került Budaörs Város 2018. évi költségvetés tervezete

Február 21-én ülésezik a képviselő-testület Budaörsön